• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
``İki devletli çözümden vazgeçilmeli``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İstanbul`da faaliyet gösteren İslami kuruluşlar Trump`ın Kudüs karırına ilişkin ortak basın açıklması yaptı. Açıklamada, İslam Dünyası ülkelerine atılması gereken adımlarla ilgili tavsiyelerde bulunuldu.

“KUDÜS, DOĞUSUYLA BATISIYLA FİLİSTİNLİLERİNDİR”

Kudüs`ün bir bütün olarak Filistin`in başkenti olması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Mazlum halkların mukadderatını Washington`un, Tel-Aviv`in ve destekçilerinin çizmesine itiraz etmektir. Elbette bunun bir bedeli vardır ve yaratılış düzeninde, bedelsiz nimet yoktur. Bu cümleden olmak üzere, Büyük Şeytan Amerika`nın, Kudüs`ü Siyonist düşmanın başkenti olarak kabul etmesi, bu itiraz için bir milat olmalı, siyonist ve emperyalist projeler tarihin çöplüğüne atılmalıdır. Kudüs, doğusuyla batısıyla Filistinlilerindir. Birkaç milyonluk bir çeteden ibaret olan işgalci rejimin, 1,7 milyarlık İslam âleminin gözünün içine baka baka Filistin topraklarında egemen olmasına son verilmeli, bu habis şeytani ur, ümmetin kalbinden sökülüp atılmalıdır.” denildi.

ATILACAK ADIMLAR

İslami kuruluşlar, Emperyalizm ve Siyonizm karşısında, başta Türkiye olmak üzere, İslam âleminin atması gereken adımlar da sıralanan açıklamada, başta iki devletli çözümden vazgeçilmesi vurgusu yapıldı. Ayrıca Mavi Marmara davası ile ilgili yapılan anlaşmanın iptal edilmesi istendi. Atılacak adımlar arasında Filistinli direniş gruplarına destek olunması gerektiğine de yer verildi.

Açıklamada imzası bulunan STK'lar :

Ayışığı Derneği - ANÇED - Akıncı Gençlik Hareketi - Anadolu Ehlibeyt Gençlik Derneği - Akademik Gençlik Spor Kulübü - Başakşehir Gül Gençlik Derneği - Bilge Der - Bursa Kalem Der - Diriliş Saati Dergisi -  Erdemli Toplum Derneği - Elif Der - Edep Kültür Merkezi - Erdemli Gençlik - Erdemli Duruş Dergisi - Edeb Platformu - EHLADER - Fatih Akıncıları Derneği - Hatay Filistin Dostları -  İkra Kültür Merkezi - İstanbul Erdem Der - KUDÜS-DER - Kudüs TV - Edeb Kuran Araştırmaları - Karadeniz Filistin Gönüllüleri - Merhamet Der - Sima Der - Şehit ve Tutuklu Aileleriyle Dayanışma Platformu - Tavşanlı Kitap Kulübü -  Umut Işığı Derneği

Bu haberler de ilginizi çekebilir