• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlar terörist değilse kim terörist?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

İşgalci siyonistlerin Filistinlilere yönelik saldırılarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Down sendromlu Muhammed dün buradaydı. Nerede bir israil askeri saldırıya geçiyorsa Muhammed orada. Oraya gidiyor ama kurşun falan isabet etmiyor. Geldi, içeri girerken tekbir getirdi. Bir tarafta iman, öbür tarafta imansız paslı yürek var. Aynı şekilde Cuneydi. 14-15 yaşındaki bu çocuğa eli silahlı her türlü teçhizatla beraber. İnsaf edin be. Bu terörün bir örneği değil mi? Sayın Trump, niçin bunlara sessiz kalıyorsunuz? Bu bir mazlumdur, bu bir terörist değildir. Bu tavrı ortaya koyan israil askeri de burada teröristtir. Annesini kucağında bir yavru. Anne yavrusuna sarılıyor. Geliyor, dipçikle ona saldırıyor. İsrailde olduğu zaman hani sesiniz? Niye yoksunuz? Niye bağırmıyorsunuz? İşlerine gelmez." dedi.

Birleşmiş Milletler'in Kudüs kararını da değerlendiren Erdoğan "BM Genel Kurulu tehditlere rağmen onurlu bir duruş sergiledi." dedi.

"Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür." diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Bizim son ana kadar tespitimiz 160 ila 190 arasında kabul oyunun çıkacağı istikametindeydi ama Beyaz Saray telefonların başına geçti, bu ülkeleri tek tek tehdit ettiler, açıktan tehdit ettiler. 'Biz hem dolarları vereceğiz buna rağmen bizim karşımıza dikilecekler' dedi. İnsanların, hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı. Şunun bir defa bilinmesi lazım; demokrasi iradelerin satın alındığı bir anlayış, bir sistem, bir rejim değildir. Eğer böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkûmdur." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir