• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Pakistan: ABD`nin iddiaları asılsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan, ABD'nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi belgesinde yer alan, "terör örgütlerinin Pakistan topraklarında faaliyet gösterdiği" iddiasını reddetti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bölgedeki gerçekleri gizlemek için öne sürülen bu asılsız iddiaları reddediyoruz." denildi.

Pakistan Ordu Sözcüsü General Asif Gafur da, ABD'nin Pakistan'a her yıl yaptığı terörle mücadele yardımına atıfta bulunarak "ABD'den gelecek paraya ihtiyacımız yok." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı 55 sayfalık yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi belgesinde Pakistan'a "topraklarında faaliyet gösteren terör örgütleriyle mücadelede gerekli adımları atması" çağrısı yapılmış, ağır suçlamalar içeren belgede, "Militanlara destek veren bir ülkeyle ortaklık uzun süre devam edemez." ifadeleri kullanılmıştı.

Pakistan'dan, elindeki nükleer silahların kendi kontrolünde olduğunu ispatlaması istenen belgede ayrıca, Hindistan ile arasındaki askeri çekişmenin nükleer savaşa dönüşme ihtimaline de değinilmişti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir