• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
"Kudüs tutsak olduğu sürece tüm dünya tutsaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birçok okulda 'Kudüs Bilinçlendirme' konferansları veriliyor.

Merkez İmam Hatip Lisesi, Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu, Abdülcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu ve Zeynel Bey İmam Hatip Lisesinde öğrenci ve öğretmenlerle buluşan Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, İslam coğrafyasında yaşananlara değindi.

Konferanslarda yaptığı konuşmada, "Kudüs tutsak olduğu sürece tüm dünya tutsak olacaktır" diyen Baran, meselenin Kudüs değil, İslam olduğunu söyledi.

Baran, "Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle birçok okulda Kudüs bilinçlendirme programları düzenledik. El- Aksa'nın şu an bulunduğu halini Ayn-el yakin gördükten sonra anladım ki; Mescid-i Aksa tutsak olduğu sürece tüm dünya tutsak olacaktır benim için. Âlem-i İslam'ın özgür ve bağımsızlığı El-Aksa'nın özgürlüğünden geçer. Kudüs düşerse, Kahire düşer, Kahire düşerse, Bağdat, Dımeşq düşer ki bugün Dımeşq'in ne halde olduğunu görüyoruz. İstanbul, Diyarbakır, Bağdat, Karaçi ve tüm İslam başkentlerinin bağımsızlığı Mescid-i Aksa'nın bağımsızlığından geçer. Alem-i İslam için büyük öneme sahip olan Kudüs ve Mescid-i Aksa davası, ne sadece Arapların ne de Filistinlilerin davasıdır. Kudüs davası Allah'a ve Peygamberine iman etmiş her müminin davasıdır. Bu dava, zulme, sömürülmeye ve haksızlığa karşı çıkan her akl-ı selim sahibi insaflı insanın davasıdır." diye konuştu. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir