• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
İETT, ahlaksızlığa dur diyen şoförü cezalandıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan olaydan İETT tarafından sonra yapılan açıklama adeta, "otobüslerimizde ahlaksızlık yapılabilir! Buna ses çıkaran şoförümüzü de cezalandırırız", dedirtti.

Şükrü Gündüz / İstanbul

Hafta içinde İstanbul’da Taksim-Sarıyer seferini yapmaya hazırlanan bir İETT otobüsünde ahlak dışı hareketlerde bulunan iki gence, şoför tepki gösterip, burası yolcu otobüsü böyle hareketlerde bulunamazsınız diye tepki gösterdi. Bu tepkinin ardından otobüste bulunan başka bir şahıs da bu ahlaksız hareketlerde bulunan gençlere destek verdi. Bunun üzerine İETT şoförü bunların otobüsten inmemesi durumunda sefere çıkmayacağını söyleyerek kontağı kapattı ve beklemeye başladı. Bazı yolcuların duruma itiraz etmesi üzerine gerginlik artarken iki genç (biri üniversite öğrencisi) ve yolculardan bir kişi aşağı indi. Otobüsten inip şoföre tepki gösteren şahıslar ile yolcular arasında bulunan başka bir kişi arasında arbede yaşandı.

İETT, AHLAKSIZLIĞA  DUR DİYEN ŞOFÖRÜ CEZALANDIRACAĞIZ

Olaydan sonra otobüsten indirilen kişiler otobüs şoföründen şikayetçi oldular. Olay internet ve sitelerde farklı bir şekilde yansıtılarak suçlu İETT şoförüymüş gibi gösterildi. Bu olayların internet sitelerinde ve gazetelerde yayılmasının ardından İETT, şoför ve yolcular arasındaki tartışmaya yönelik yazılı bir açıklama yaptı. “17 Nisan 2011 saat 22:50’de 25T hattında talihsiz bir olay gerçekleşmiştir. Basında da geniş yer alan olayda şoförümüzün iki vatandaşımıza uygun olmayan bir şekilde müdahale ettiği belirlenmiştir” diye başlayan açıklamada adeta şoför suçlu ilan edilerek kimin uygunsuz hareket ettiği ile ilgili akıllarda bir soru işareti oluşmasına sebep oldu.

Yapılan ahlaksızlığa dur diyen hiçbir şoföre müsamaha gösterilmeyeceği ifade edilen açıklamanın devamında “Belirtilen olayda adı geçen personelimiz, hızlı bir şekilde tespit edilerek hakkında gerekli işlem başlatılmıştır. İnsana ve İstanbul’a kaliteli hizmeti ilke edinen kurumumuzda şoförlerimizin bu tür müdahaleleri hoş karşılanmamakla birlikte sorumlu olan personel hakkında toplu iş sözleşmesi gereğince gerekli cezai işlemler hassasiyetle uygulanmaktadır. Bu ve buna benzer olumsuz davranışları sergileyen personelimiz üzerinde hassasiyetle durduğumuzu, en ufak bir müsamaha göstermediğimizin bilinmesini isteriz” şeklinde “hayret!!!” dedirtecek cümleler sıralandı

İETT, ŞOFÖRÜMÜZ YANLIŞ YAPMIŞTIR

İETT tarafından akıllara durgunluk veren açıklamadan sonra İETT’yi aradık. Bu açıklama yapılırken neden şoför suçlu ilan edilmiş ve yapılan ahlaksızlık neden kınanmamış diye sorduk İETT yetkilisinin bize: “Biz her gün milyonlarca yolcu taşıyoruz. Şoförümüzün böyle bir davranışta bulunması yanlıştır. Kimse “İETT yolcusunu indiriyor” dememeli. Bu şekilde yaşanan olaylara, rahatsız olan vatandaşın kendisi tepki göstersin” şeklinde izahat getirmesi dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir