• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
İŞTE, MEYDANLARDAKİ BÜYÜK COŞKU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi, hafta boyunca büyük bir coşkuyla kutlandı. Meydanların dolup taştığı etkinlikler Batman, Mersin, Adana, Bitlis, Şanlıurfa, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerle beraber ilçe, belde ve köylerde de düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinin hiçbir tv kanalı, gazete, radyo ve internet sitesinde haber yapılmaması dikkatleri çekti.

BATMAN

Hz. Peygamberin Kutlu Doğumu vesilesiyle yeni otogar yanında bulunan Mevlit alanında dev bir etkinlik düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinliğe 100 bin’den fazla kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinde meydanı dolduran Batmanlıların salavatları eşliğinde yapılan konuşmalar büyük bir heyecanla dinlendi. Batman’da üçüncüsü düzenlenen açık hava Kutlu Doğum Programına Batman’ın ilçe ve köyleriyle beraber çevre illerden de on binlerce kişi katıldı. Programla ilgili bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü M. Ali Ortaç, etkinlik öncesinde Batman’da Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubunun klipli yüz binden fazla CD’sini dağıttıklarını söyledi. Ev ev dolaşarak halkı programa davet ettiklerini belirten Ortaç, tek amaçlarının Allah rızası olduğunu söyledi.

Kozluk – Peygamber Sevdalıları  Platformu üyesi Kozluk İlim-Der tarafından tertiplenen Hz. Peygamberin Kutlu Doğum Programına halk tarafından yoğun bir ilginin olduğu gözlendi. Kozluk futbol sahasında gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Mahmut Kılıç Hoca, Kozluklulara Hz. Peygamber’in hayatından kesitler anlattı. Konuşmacılardan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Koordinatörü Ali Ortaç da,  Hz. Peygamberin güzel ahlakından ve günümüzde Müslümanların dünyanın dört bir yanında çektikleri sıkıntılardan söz etti. Etkinlik kapsamında Türkçe ve Kürtçe ilahilerin yanı sıra çocuklar tarafından okunan şiirler ise ortama ayrı bir güzellik kattı. Program sonunda coşan halk, ilahiler eşliğinde halay çekti.

Sason–Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Sason’da düzenlediği etkinlik büyük bir coşkuyla kutlandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda okunan Kürtçe Mevlid katılımcıları duygulandırdı. Programa konuşmacı olarak katılan M. Ali Altun, Peygamberimizin hep ümmetini düşündüğünü söyledi. Konuşmacılardan Molla Abdulbari Çelik ise yaptığı Kürtçe konuşmasında, Sason’daki aşiretlerin tümünü sayarak her bir aşiretten temsilcilerin şu an Peygamber Sevdalılarının arasında bulunduğunu ve tüm dünya Peygamberin davasını terk etse bile bu halkın Peygamberine sahip çıkacağını ifade etti. Programda bolca tekbirler çekilip salavatlar getirilirken, sanatçıların okuduğu birbirinden güzel ilahilerle etkinlik şenlik havasında geçti.

İZMİR

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği Kutlu Doğum Programı Buca-Akıncılar meydanında düzenlendi. İzmir için bir ilk olan açık hava Kutlu Doğum Programında etkinlik alanı on binlerce Peygamber Sevdalısıyla doldu. Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ömer Çelik, Hz. Peygamberin (s.a.v.)’in cahiliyenin en karanlık döneminde insanları İslam’a davet noktasında kendi rahatını hiçe sayarak Peygamberlik görevini en güzel şekilde yerine getirdiğini söyledi. Çocuk Grubu’nun okuduğu birbirinden güzel ilahiler ile devam eden program yapılan dua ile sona erdi.

ANKARA

Ankara’da Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra Eğitim-Der Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı coşku ile idrak edildi. Sincan Yeni Ceylan Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe Peygamber Sevdalıları yoğun ilgi gösterdi. Sık sık salâvatların getirildiği geceye Mustafa, ilahi ve ezgileri ile renk kattı. Programda bir konuşma yapan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Peygamber sevdasının gönüllerde kalmayıp meydanlara, salonlara dökülüp çığ gibi büyüyeceğini belirtti.

Etkinlik, okunan salavatlar ve ilahiler eşliğinde son buldu.

ELAZIĞ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği, Elazığ İstasyon Meydanı’nda binlerce Elazığlının katılımıyla ve büyük bir coşku ile kutlandı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Mehmet Ali Gönül, “Biz bu peygamberi tanıyor muyuz? İslam’ın düşmanlarının, Allahın düşmanlarının onu tanıdığı gibi biz de tanıyor muyuz? Biz, Hz Peygamberin neler çektiğini ne kadar eziyet ve sıkıntılar çektiğini biliyor muyuz acaba?” diyerek Hz. Peygemberi daha iyi okumak ve anlamak gerektiğine vurgu yaptı. Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Yahya Oğraş ise, Hz Peygambere olan sevginin tarif edilemeyecek bir sevgi olduğunu ve meydanların bu sevgiye dar geldiğini belirtti. Etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirilirken, Kürtçe-Türkçe Mevlit, veda hutbesi ve kız çocuklarının şiir dinletisi duygulu anların yaşanmasına vesile oldu. Etkinlik okunan duanın ardından son buldu.

GAZİANTEP

Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Salonun tıklım tıklım olduğu programda, Peygamber Sevdalıları                               salona sığmayınca salon dışına kurulan ekrandan program takip edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gaizantep İlim-der Başkanı Mustafa Özaslan; Gaziantep’teki devlet yetkilileri tarafından Kutlu Doğum yerinin değiştirilmesini halka şikayet ederek, “Biz daha geniş ve serin bir yerde bu etkinliğimizi yapmak istedik, fakat ne hikmetse Peygamber Sevdalılarının İstasyon Meydanı’nda yapmak istediği bu etkinliğe müsaade edilmedi.” diyerek salonun dar ve sıcaklığına rağmen katılımcılardan Peygamber aşkı için katlanması istendi. Programda konuşan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni MehmedGöktaş ise, “Allah bugün stadyumları doldurtuyor. Allah bugün nurunun parlamasını irade etmiş ki caddeleri doldurtuyor, meydanları dolduruyor” dedi.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği program Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ezgi ve şiirlere yoğun duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

ŞANLIURFA

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinlik Topçu Meydanı’nda on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş solan ve meydanların Peygamber Sevdalılarına dar geldiğini belirterek, “Yeryüzünün her tarafına Muhammed (s.a.v)`in sevdası yayılmıştır. Bu sevdanın önü alınamaz. İslam dini sadece cami içinde yaşanacak bir din değildir” dedi.

Göktaş Hocanın konuşmasından sonra sahneye çıkan Diyarbakır çağrı FM programcısı Abdülvahhap Kaplan, bundan böyle Nisan denince akıllara Hz. Peygamberin geleceğini söyledi. Program Mehmed Göktaş Hocanın okuduğu kapanış duası ile sona erdi.

Viranşehir - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kura’n-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe Mevlid’in okunmasıyla devam etti. Mevlid okunurken, katılımcıların salâvatlara eşlik ettiği görüldü. Vuslat İlahi grubunun okuduğu ilahiler, katılımcıları coşturdu. Programda bir konuşma yapan Mahmut Yayla, Peygamber Efendimizin ve sahabelerin hayatlarından kesitler sundu.

Satıcık - Viranşehir’in Satıcık (Kanika) Köyünde yemekli Kutlu Doğum Mevlidi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan Kürtçe Mevlitle devam etti. Cami-Der İlahi Grubu tarafından okunan Mevlide ve okunan salavat-ı şeriflere köy halkı eşlik etti. Okunan mevlit sırasında katılımcıların duygulandığı görüldü. Köy imamı Abdulkadir Baş’ın, peygamberimizin hayatından kesitler aktardığı konuşmasında, O’nun her dönem için uyulması gereken en iyi örnek olduğunu vurguladı. Bölgenin kanaat önderlerinden Seyda Muhammed Ali’nin de katıldığı etkinlik yapılan dua ile son buldu.

Ceylanpınar - Geleneksel hale gelen ve her yıl ayrı bir köyün tüm masraflarını üstlendiği Kutlu Doğum Mevlid Yemeği bu yıl da yine Ceylanpınar ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylülerin yoğun katılımıyla yukarı Doruklu Köyünde gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan mevlitle devam etti. Program ikram edilen yemeğin ardından cemaatle kılınan öğle namazıyla son buldu.

Yuvacık - Birecik ilçesinin Yuvacık Köyünde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Uhuvet-Der tarafından organize edilen Kutlu Doğum etkinliği köy halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen programda Abdulah Güneş’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Köy imamı Yusuf Bozkır’ın açılış konuşmasından sonra sahne alan Birecik İlahi Ekibi ile küçük kızlardan oluşan ilahi grubu çoşkulu anlar yaşattı. Program, okunan Kürtçe Mevlid-i Şerif ve Uhuvet-Der Başkan Yardımcısı Kamil Güneş Hocanın okuduğu dua ile son buldu.

MARDİN

Mazıdağı - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mazıdağı’nda organize edilen “Kutlu Doğum” etkinliği coşkulu bir kalabalığın katılmasıyla gerçekleşti. Mazıdağı eski Müftülük binası karşısında düzenlenen programa ilçe ve çevre köylerden aralarında yaşlı, hasta, özürlü ve yatalak olanların da bulunduğu binlerce kişi katıldı. İlahi ve ezgilerle halkın coştuğu programda Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. Rahmet Damlaları Çocuk İlahi Grubunun okuduğu ilahiler, şiirler ve hadisler programa ayrı bir renk kattı. Programda halka hitap eden Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılıç, konuşmasında Peygamber sevgisinin önemine vurgu yaparak, insanlığın kurtuluş reçetesinin Peygamber sevgisinde olduğunu söyledi. Program, dua ile son buldu.

AĞRI

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği Hz. Muhammed’in Kutlu Doğum programı coşkulu geçti. Şehir stadyumunda düzenlenen programda tribünler dar gelince halk sahaya inmek zorunda kaldı. 30 binden fazla kişinin katıldığı programda bir konuşma yapan Mustazaf-Der Ağrı Şubesi Başkanı Şaban Gökhan, Kutlu Doğum programlarının durmadan devam edeceğini belirterek şunları söyledi: “Evet, bizler geçmişte de bunu söylüyorduk, bugün de bunu söylüyoruz yarın da bunu diyeceğiz. Bizler Seni seviyoruz ya Muhammed! Neye mal olursa olsun Senin sevdandan ve davandan vazgeçmeyeceğiz, vazgeçiremeyecekler. Dün Van’daydık, Doğubayazıt’taydık bu gün Ağrı’dayız, yarın Diyarbakır’da olacağız. Bunun önüne geçemeyecekler”

Konuşmaların ardından Rehber-Der Tiyatro Grubunun ‘Abdullah İbn-i Mesud’un Kur’an okuyuşu ve işkence sahnesi, Hz. Ömer’in Müslüman oluşu ve Kabeye Yürüyüş’ sahnelerinin canlandırılması ile halk Asr-ı saadet dönemini yaşadı. Duygulu anların yaşandığı sahnelerin sonunda halk dayanamayıp tiyatrocular ile birlikte sahanın içinde tur attı. Program tiyatro sahnelerinin canlandırılması ile son buldu.

BİTLİS

Nisan ayı ile beraber start alan Kutlu Doğum Etkinliklerinin coşkuyla yaşandığı yerlerden biri de Bitlis oldu. İlk kez düzenlenen ve büyük bir teveccühle karşılanan Kutlu Doğum etkinliğine halkı ücretsiz taşıyan minibüs sahipleri büyük takdir gördü. Programda bir konuşma yapan Av. Necat Özdemir, Allah Resulü’nün (SAV) hayatını örnek almamız gerektiğini vurguladı. Günün anlam ve önemine binaen Kürtçe bir konuşma yapan Molla Beşir Şimşek ise, “Bizim huzur ve saadet adresimiz olan Resulullah’ı anlamak, ancak onu yaşamakla mümkün olacaktır” dedi. Program, Emrullah Hocanın okuduğu dua ile son buldu.

MERSİN

Merkezde bulunan Anfi tiyatrosunda gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine halkın ilgisi yoğun oldu. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahi ve ezgi sanatçısı Selami Güneş ve İhya İlahi grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle devam etti. Güzel sesiyle okuduğu ilahi ve mevlidle yüz binlerin teveccühünü kazanan küçük Muhammed Nur’un okuduğu mevlidle peygamber sevdalıları adeta kendinden geçti. Programda Gazetemiz yazarlarından Özkan Yaman bir konuşma yaptı. Yaman, konuşmasında, sahabelerin ve Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verdi. Peygamber Sevdalıları Platformunun başlatmış olduğu Milyar Salavat kampanyasında okunan 481 milyon 790 bin salavat Hz. Peygambere hediye edildi. Program okunan duadan sonra sona erdi.

Tarsus - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Tarsus’ta düzenlenen Kutlu Doğum Programına katılan Tarsuslular Muhammedi Sevda ile coşarken, programa vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi dar gelince çok sayıda Tarsuslu programı saha içerisinde izlemek zorunda kaldı. Programa konuşmacı olarak katılan radyo programcısı Abdulvahap Kaplan, Peygamber Sevdasının her yıl giderek daha büyüdüğünü ve artık statların da bu sevdaya dar geldiğini söyledi. Daha sonra konuşan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Muhammedi Sevdanın, köy köy, ilçe ilçe, il il ve dalga dalga yayılarak çığ gibi büyüdüğünü ifade etti. Gecede Özlem Ajansın Sanatçılarından Özcan, Selami ve Muhammed Nur’un söylediği bir birinden güzel ilahi ve ezgilerin ardından program yapılan dua ile sona erdi.

DİYARBAKIR

Ergani – Ergani Kardeş-Der ve Gençlik Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum Etkinliği halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Etkinliğin yapıldığı ilçe otobüs terminaline saatler öncesinden gelen katılımcılar, öğle namazını etkinliğin yapıldığı alanda cemaatle kıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın akabinde Kürtçe Mevlid okundu. Etkinlikte Molla Celal Boztaş bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında kimi vatandaşların manevi havadan etkilenip cezbeye geldiği görüldü. Konuşmanın ardından Grup Vuslat ve Kız çocuklarının okuduğu ilahilere katılımcılar nakaratlar ve tekbirlerle eşlik etti. Cemal Çınar Hoca’nın Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından yapılan dua ile program son buldu.

Çarıklı - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çarıklı Beldesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi. Çarıklı’nın eski top sahasında düzenlenen etkinlik Kur’an ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Okunan Kürtçe Mevlid duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Etkinlikte Mehmet Arasan, bir konuşma yaptı.  Konuşmasında, Peygamber (a.s) hayatından örnekler vererek günümüze atıfta bulundu. Daha sonra mikrofonu alan Fesih Memiş, Kürtçe bir konuşma yaptı. Memiş Hocanın konuşmasından sonra sahne alan Botan İlahi grubu meydana toplanan kitleyi coşturdu. Program Mahmut Akgün Hocanın okuduğu dua ile son buldu.

Gürbüz - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hani ilçesine bağlı Gürbüz Beldesinde düzenlenen kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yakın ilçe ve köylerden yoğun katılımın olduğu programda, sık sık salavat ve tekbir getirildi. Mevlit okunmasından sonra programa konuşmacı olarak katılan Celal Bozdaş, “Öyle bir zaman gelecek ki onun bu takipçileri tıpkı kendisi gibi iftiraya uğrayacak, işkencelere uğrayacak yurtlarından kovulacak ve hatta öldürülecek ama davalarından asla dönmeyeceklerdir. Bu yolda yürüyen zorluk, sıkıntı, meşakkat çekecek ama sonunda kurtuluşa erecektir” dedi. Etkinlik, salâvat ve tekbirler eşliğinde Vuslat İlahi Grubu, kız çocuk ilahi gruplarının Zazaca, Kürtçe, Türkçe seslendirdikleri ilahilerle ve Hasan Narçiçek’in yaptığı kapanış duasıyla sona erdi.

Kanipankê – Çınar’a bağlı Kanipankê (Yarımkaş) Köyünde düzenlenen “Kutlu Doğum” etkinliği, yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Mevlidi şerifin okunmasıyla devam eden kutlu doğum etkinliğine çevre köylerden de katılımın olduğu gözlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Kelhaamed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av. Necat Özdemir burada Kürtçe bir konuşma yaptı. Programda Zazaca konuşan Celal Boztaş, konuşmasında İslam kardeşliğine vurgu yaparak, Asrı Saadetten kesitler aktardı. Program Molla Münir Şanlı’nın yaptığı duanın ardından sona erdi.

ADANA

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Kutlu Doğum Programına yaklaşık 20 bin kişi katılırken etkinliğe bayanların yoğun katılımı dikkat çekti. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen programda konuşan Anadolu-Der Başkanı Yılmaz Geçer, “Peygamber sevdası; insanlığı kurtaran, kutlu bir sevdadır” dedi. Konuşma aralarında sahneye çıkan Grup Özlem sanatçılarından Özcan ve Mustafa ile Adana Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu, okudukları ilahi ve marşlarla geceye renk kattı. Programa konuşmacı olarak katılan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen bir konuşma yaptı. Peygamber sevdalıların Adana’da çektiği salavat sayısının 500 milyona yaklaştığı belirtildi. Etkinlik, Abdulvahap Kaplan Hocanın yaptığı duayla son buldu.

ŞIRNAK

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Şırnak Nuh Eğitim-Der öncülüğünde Kutlu Doğum programı tertip edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Nuh Eğitim-Der yöneticisi Emcet Yalçın, “Burada toplanmamızın yegane gayesi Resulullah (s.a.v.) aşkının gönüllerimizde diri kalması ve dal budak salmasıdır” dedi. Program Nuh Eğitim-Der Mevlit Grubundan Mola Sabri Külter ve Molla Resul’ün okuduğu Mevlitle devam etti. Mevlidin ardından sahneye çıkan ilahi sanatçısı Bilal ve Mus’ab güzel ilahileriyle meydanda bulunan Peygamber aşıklarını coşturdu. Daha sonra mikrofona gelen Molla Osman Tayfur Hoca günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmasında, Hz. Peygambere ümmet olmanın gereklerini anlatarak, sıkıntılarımızdan kurtuluşun O’na uymakta olduğunu vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından Botan Erkek Çocuk İlahi Grubu ve ardından Botan Kız İlahi Grubu bir birinden güzel ilahiler okudular. Kutlu Doğum programı Molla Osman Tayfur hocanın yaptığı dualarla sona erdi.

MUŞ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından şehir stadyumunda düzenlenen program, 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Stadyumda toplanan binlerce Peygamber Sevdalısına hitap eden Avukat Necat Özdemir ile Molla Beşir Şimşek konuşmalarında, Peygamberimizin örnek yaşantısından kesitler aktardı.

Mevlid-i Şerif ile devam eden program Grup Vahdetin okuduğu birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti. Program okunan duanın ardından son buldu.

KONYA

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya’da düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliği soğuk ve yağışlı havaya rağmen halktan yoğun ilgi gördü. İlk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlenen Konya’nın Başak Mahallesi’nde konuşan Edip Yılmaz, Peygamberi ne kadar anlatırsak yine yetersiz kalırız dedi.  Daha sonra küçük çocukların okuduğu Kürtçe mevlidi şerif programa katılanları duygulandırdı.

Programa konuşmacı olarak katılan Konya Mustazaf Der Şubesi yöneticilerinden M. Zülfi Tan, Kürtçe yaptığı konuşmada, “Hangi millet Hz. Muhammed’in(a.s) sünnetine uyduysa Allah onları yüceltmiş ve aziz kılmıştır” dedi. Program Grup Kervan ve Çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahilerle şenlendi.  Program, Sadık Yılmaz’ın yaptığı dua ve katılımcılara dağıtılan Mewluda Muhammed (a.s) CD’si ile sona erdi.

ANTALYA

Peygamber Sevdalıları üyesi Antalya Umut-Der tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programı, coşkuyla gerçekleşti. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı program, Özlem Ajans ve Adana İhya İlahi Gruplarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Mustazaf Der Tarsus Şube Başkanı Salih Demir, sahabelerin Hz Muhammed’e (sav) olan sevgilerinden örnekler aktararak, Peygamber ve onu sevenlerin ulaştığı şeref ve izzete değindi. Seslendirilen ilahilerin ardından konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman ise, Peygamberi örnek alan ashabının kazanımlarını ve müstekbirlerin bu kazanımlar karşısındaki acziyetini dile getirdi. Program, Osman Küçükaydın Hocanın Kur’an tilaveti ve yaptığı dua ile sona erdi.

doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir