• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
"Theodor Herzl`ın rüyasıyla hareket edenler kâbusa uyanacaklardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Birlik Platformu öncülüğünde Emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planına karşı Siirt'te kitlesel basın açıklaması düzenlendi

Kılınan Cuma namazının ardından Merkezi Abdulhakim Sancak Camii'nin önünde toplanan STK ile vatandaşlar işgalci siyonist ve emperyalist ABD aleyhine sloganlar atarak Trump'un resminin olduğu Filoma ve siyonistleri temsil eden bez parçası yakıldı.

Siirt Birlik Platformu adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Tokgöz, Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenlerin, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklarını söyledi.

Tokgöz, "Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." dedi.

Siyonizm'in bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ün işgalcilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunduğunu belirten Tokgöz, "Eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TV'lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Tokgöz, "İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî'nin yasaklanması; son olarak da Kudüs'ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika'dan, İsrail'den değil Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir." diye belirtti.

Dünya durdukça Kudüs'ün Müslümanların kalacağını söyleyen Tokgöz, " New York'un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar; Kudüs'ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl'ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır. Unutmayın ki; Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil; tüm İslam âleminin namusudur. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir." diye konuştu.

Basın açıklaması, HÜDA PAR İl Başkanı Behcet Sevgili'nin okuduğu duanın ardından sona erdi.

Basın açıklamasının ardından İLKHA'ya açıklamada bulunan İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci şu açıklamada bulundu:

Erdemci, "Kudüs, yüz yıllardır kalbimizin attığı yerdir. Özellikle 1948'den sonra kalbimizin kanadığı bir yerdir ve son olarak ABD Başkanı Trump'un açıklamasından sonra bu yara tekrar kanamaya başladı. Herkes bunu bilmeli ki Müslümanlar yeryüzünde bulunduğu sürece Kudüs'ten vazgeçmeyecektir. Kudüs bizim ilk kıblemiz, ilk göz ağrımızdır ve hep o anlamı taşıyacaktır. Kudüs varsa biz varız; Aksa yoksa bizde yokuz. Biliyoruz ki Mescid-i Aksa düşerse her taraf düşer. Sıra Mekke'ye, İstanbul'a gelir. Yaşadığımız ve var olduğumuz müddetçe bunun için mücadele edeceğiz. Rabbim İslam  ümmetine birlik ve dirlik nasip etsin." (Murat Orhan- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir