• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Viranşehirliler Trump`ın şer planını telin etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü Siyonist işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararına bir tepki de Viranşehir'den geldi.

Maliye Parkı'nda yapılan basın açıklamasından Viranşehirliler, Filistin bayrakları ve dövizlerle Siyonizm ve Amerika aleyhine sloganlar attı.

Basın açıklamasını STK'lar adına Ahmet Bilen okudu.

Açıklamanın başında hak ve batıl savaşının devam ettiğine dikkat çeken Bilen, "Tarihin her dönemine damga vurmuş kutlu İslam beldelerini, sınır çizgilerine hapsetmeye çalışmış hak ile batıl mücadelesinin son perdesi, bu yüzyılda yaşanacak gibi gözüküyor. Batıl olanın kokuşmuş, seküler, insanlıktan nasibini almamış doktrinleri yanlarına; Yüce Allah'ın aziz dinlerini tahrif edenlerin torunlarını alarak Hakk'ın üstüne çökmeye and içmişlerdir. Bu gerçekliği gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak Saff Suresi'ndeki Allah kelamıyla haykırıyoruz: 'Onlar ağızlarıyla Allah´ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff 8)" dedi.

İslam âleminin ağır bir sorumluluk yüklenerek meydanlara inmesi gerektiğine vurgu yapan Bilen, "Biz Yüce Furkan'a iman etmiş ümmet olarak, Allah'ın nurunu tamamlamasına nefer olacak mıyız, olmayacak mıyız? Bunun kararını vermek durumundayız. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte biz de sessizliğe gömülüp, yaşadığımız konforun 3-5 yıl daha devam etmesini mi dileyeceğiz, yoksa Hz. Muhammed'in ümmeti olmanın ağır sorumluluğunu yüklenerek meydanlara inecek, küresel katil sürülerinin ve onların maşalarının İslam âlemi üzerine oynadıkları oyunları Bedir'de, Kudüs'ün fethinde, Çanakkale'de ve 15 Temmuz'da olduğu gibi başlarına mı geçireceğiz?" ifadelerini kullandı.

Bilen, ABD'nin Filistin'in işgalinin ilk günlerinden beri terör şebekesine destek verdiğine dikkat çekerek, "Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. Kudüs'le ile ilgili bu hadsiz ve hukuksuz tasarruf ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, kuruluşundan beri benimsediği ikircikli politikalarla Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya, İslam coğrafyasını kana boyayan her savaşın arkasındaki gölgedir. Aynı ABD'nin Filistin işgalinin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail'i kanatları altına alan Siyonizm'in hamisidir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin kararının İslam coğrafyası dışında birçok devlet tarafından da tanınmadığına değinen Bilen, "Yüz yılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir. Asıl neden eli kanlı zorbaların her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. Buradan tüm yüreğimizle haykırıyoruz, korsan İsrail ve ABD Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir rüyadan uyanmalıdır ve bütün dünya şunu anlamalıdır ki, artık bu kararla İsrail'in başkenti Kudüs değil, Washington olmuştur. Bugün ABD'nin aldığı bu korsan karara uymayacağını ilan eden tüm devletlerin bu kararlarında samimi olmalarını temenni ediyoruz. İslam ülkelerinde ABD'nin ileri karakolu gibi vazifelendirilmiş liderlerin her gün okudukları Kur'an'dan ibret almamalarını hayretle takip ediyoruz." diye belirtti.

Açıklamanın sonunda Bilen, şunları söyledi. "Kudüs, İlahi vahyi insanlığa ulaştıran peygamberlerin kokusu, Miraç'ın ev sahibi, ilk kıblemiz, göz bebeğimizdir. Kudüs işgale uğradığından beri Mükerrem Şehir Mekke mahzun, Münevver şehir Medine gözü yaşlı olarak kardeşi Aksa'yı izliyor. Bugün Aksa'ya sahip çıkamazsak, yarın İstanbul'a, Diyarbakır'a, Buhara'ya, Tahran'a, Bağdat'a, Şam'a gelecekler, Bugün Filistin'e sahip çıkamazsak yarın Mekke'yi, Medine'yi ümmetin tüm topraklarını isteyecekler, bugün İslam Birliğini kurmak için kol kola giremezsek, yarın sokaklarda kollarımız parçalanacak. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs'ün Siyonizm'e başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor." (Sabri Acet- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir