• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
"Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararı Gaziantep'te "Özgür Kudüs, Özgür Dünya" sloganıyla siyasi parti ve STK'lar tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Protesto eyleminde Trump'ın temsili maketi de ateşe verildi.

Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasına, siyasi parti, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklama esnasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirip, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail", "Kudüs Bizim Canımız" ve "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenlerin Türkü'yle, Arap'ıyla, Kürt'üyle ve tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerini söyledi.

Kudüs'ün tüm Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu vurgulayan Keçeci, "ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir. Bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir."dedi.

İslam'ın sesini susturmaya çalışanların ve Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenlerin tarihte de defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklarının altını çizen Özkeçeci, "İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türkü'yle, Arap'ıyla, Kürt'üyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir."ifadelerini kullandı.

Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini belirten Özkeçeci, şunları söyledi:

"Diğer taraftan da ABD'nin bu kararı dünyada yaşanan bu adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak bütün Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz."

Açıklama yapılan dua ile sona ererken, açıklamanın sonunda bir grup vatandaş Trump'ın temsili maketini ateşe verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir