• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Siyonist terör şebekesi ve emperyalist ABD Batman`da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planını, "Kudüs'e Sahip Çık" temasıyla düzenlenen basın açıklamasıyla protesto etti.

Basın açıklamasına; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, A.Rahman Cens, Eyyüp Yanaç, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Peygamber Sevdalıları Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu ve platforma üye dernek temsilcileri ile bazı STK temsilcileri ve halk katıldı.

Atatürk Parkı önünde toplanan halk, sık sık tekbir getirerek, "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika", "Batman'dan Kudüs'e Direnişe Selam", "Müslüman uyuma Kudüs'e sahip çık", "Kudüs'e Özgürlük Direnişle Gelecek" sloganları attı.

Vatandaşlar ayrıca Kürtçe, Türkçe; "Katil İsrail Filistin'den Defol", "Asrın Şeytanı Sensin Amerika", "Yaşasın Filistin Direnişi", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" yazılı dövizler taşıdı.

Kur'an-ı Kerim'in okunup Kudüs'ü konu alan ilahilerin seslendirildiği basın açıklamasında bir konuşma yapan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararını tanımadıklarını, Siyonizm'i bir devlet olarak kabul etmediklerini söyledi.

Kudüs'ün sıradan bir şehir olmadığını vurgulayan Şahin, "Kudüs tevhid mücadelesinin sergilendiği bir şehirdir. Kudüs Müslümanlar için mukaddes bir yerdir. Onun için Kudüs biz Müslümanların kalbinde müstesna bir yer tutuyor. Bugün İslam ümmetinin içine düşmüş olduğu perişanlıktan, bölünmüşlükten, çaresizlikten cesaret alarak nihai hedeflerine ulaşmak için emperyalistler ikinci adımı atmak istiyorlar. Amerika'daki o sarı domuzun kararıyla Tel Aviv'deki başkonsolosluğunu Kudüs'e taşıma kararı verilmiş. Buna izin verilirse İslam coğrafyalarını ele geçirip böylece Kudüs merkezli bir dünya hâkimiyeti kurmak istiyorlar." diye konuştu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR il eski başkanı M. Emin Doğru, Kudüs'ün Müslümanlar için çok şey ifade ettiğini, Müslümanların ortak paydası ve insanlığın ortak değeri olduğunu söyledi.

"Müslümanlar birlik içinde Amerika ve Siyonist çeteyi yaptığına pişman etmelidir"

Kudüs'ün Müslümanların büyük bir mukaddesatı ve kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Doğru, "Kudüs'ün işgalci çetenin başkenti yapılmak istenmesi ve ABD başkanı Trump'ın bunu canlı yayında açıklaması resmen İslam'a ve Müslümanlara açılmış bir savaş, bir meydan okumadır. Yapılan meydan okuma karşısında tüm Müslümanlar ayaklanmalı, bir araya gelerek, vahdet ve birlik içinde Amerika ve Siyonist çeteyi yaptığına pişman etmelidir. Siyonist İsrail, büyük şeytan Amerika'nın da desteği ile dünya Müslümanlarının mevcut hallerinden de cesaret alarak yıllardan beri içinde biriktirdiği kini ve adaveti, Kudüs'ümüzü başkenti yapmak istemesi sureti ile dünya Müslümanlarına en büyük darbelerden birini daha vurmak istemektedir. Bu alçakça girişim karşısında tüm dünya Müslümanlarını, tüm Kudüs sevdalılarını bugüne kadar olduğundan daha güçlü bir şekilde tepki vermeye, bu durumu kabul etmeyip direnmeye ve Müslümanların ilk kıblesini Yahudi postalları altında çiğnetmemeye davet ediyoruz." dedi.

"Türkiye, İsrail ile ilişkilerini kesmeli ve İsrail'i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir"

Amerika'nın kararına karşı bütün İslam coğrafyasında halkların meydanlara akın etmesi gerektiğine işaret eden Doğru, "Artık sözün bir ehemmiyeti kalmamıştır. Türkiye yetkililerini de İsrail ile ekonomik ilişkiler dâhil her türlü ilişkisini kesmeye çağırıyoruz. Siyonist çeteyle anladığı dilden konuşmalı, ekonomik ve diplomatik anlamda bu çeteye ambargo uygulanmalıdır. Türkiye, kesinlikle İsrail ile olan bütün ilişkilerini kesmeli ve İsrail'i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir. HÜDA PAR olarak bizce İsrail bir devlet değil, bir terör şebekesidir. Bugün bütün Müslümanlar birlik olup Filistin'in yanında yer almalıdır. Müslümanlar öyle bir tepki vermelidir ki zalimler aldıkları bu karardan pişman olmalıdır. İslam'ın aziz fedaileri kendi mukaddes davaları uğruna hiç çekinmeden bedel ödemişlerdir. Bugün aynı şekilde İslam beldelerine ve kutsal mekânlarına kimsenin göz dikemeyeceğini tüm küfre ve zalimlere göstermelidir. Allah tarafından çevresi mübarek ve nurlu kılınan Mescid-i Aksa necis, alçak siyonist ve dostlarına ne pahasına olursa olsun teslim edilmemelidir. Gelinen son süreçte, 13 Aralık Çarşamba günü toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı önemli kararlar almalı, İsrail ve ABD'yi terör listesine aldıklarını açıklamalıdır." diye konuştu.

"Gün sessiz kalma, zillete boyun eğme günü değil"

Açıklamasında HÜDA PAR olarak Türkiye ve dünya Müslümanlarına seslenen Doğru, şunları söyledi: "Ey İslam'ın izzetli evlatları, ey Kudüs Fatihi Selahaddin olmaya namzet ümmetin civanmert kahramanları; susmayın, sessiz kalmayın, uyanın, emperyalist tahakkümünü kabul etmeyin. Meydanlara inin, İslam'ın şiarı Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e sahip çıkın. İslam ümmeti zilleti kabul etmez, esarete boyun eğmez, hiçbir şeytani güçten korkmaz. Gün sessiz kalma, zillete boyun eğme günü değil. Gün, bütün güç ve imkânlarla Kudüs'ümüze sahip çıkma, Aksa'mızı kahramanca savunma günüdür. Gün Kudüs'ü fethetmeyinceye kadar gülmeyen aziz komutan Selahaddin-i Eyyubi olma ve Siyonistlere haddi bildirme günüdür. Gün sözleri eyleme dönüştürmenin günüdür. Durmanın, beklemenin, olabileceklere göre pozisyon almanın günü değil bugün, bugün harekete geçmenin, adımlar atmanın, inisiyatif almanın günüdür. Bugün küfür cephesinin bize yönelik ilan etmiş olduğu savaşta yerimizi almanın günüdür."

"Birlik içinde, güçlerinizi birleştirerek ümmetin düşmanlarıyla mücadele edin"

Açıklamasının devamında Müslüman liderlere de çağrıda bulunan Doğru, "Buradan bir kez daha, Müslüman ülkelere, Müslüman liderlere sesleniyoruz; üzerinizdeki zillet toprağını silkeleyin, İslam'ın ve Müslümanların maslahatını, izzetini her şeyden üstün tutan politikalara yönelin. Aranızdaki anlamsız ihtilafları, çıkar çatışmalarını bir kenara bırakın. Birlik ve vahdet içinde, güçlerinizi birleştirerek samimi bir şekilde ümmetin düşmanlarıyla mücadele edin. Böyle yapmazsanız bu ümmet sizi affetmez. Tarih de sizi affetmez. Dünyada da ahirette de kaybedenlerden olursunuz." uyarısında bulundu.

"Kudüs Siyonist işgalinden kurtulana dek direniş yolundan vazgeçmeyeceğiz"

Kudüs'ün ümmetin namusu, kalbi ve onuru olduğunu belirten Doğru, "Bu namusu asla çiğnetmeyeceğiz. Bu onurun kırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz İslam'ın hür neferleri olarak, hür davanın evlatları olarak son nefesimize kadar Kudüs davasına sahip çıkacağımızı, gerekirse Kudüs için kendimizi feda etmekten çekinmeyeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. Sömürgeci ABD bu alçakça ve küstahça kararı almakla kendisi ve uşakları için cehennemin kapılarını aralamıştır. Aldığı karardan pişman olacaktır. Selahaddin'in torunları yeni Selahadinler yetiştirmek için meydanlardan ayrılmayacaklardır. Son olarak şunu tüm dünyaya ilan ediyoruz; Kudüs Siyonist postalların işgalinden kurtulana, Mescid-i Aksa'mız tamamen özgürleşene dek mücadeleyi terk etmeyecek ve direniş yolundan vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Sözcüsü M.Ali Altun'un yaptığı dua ile son buldu.

Basın açıklamasının ardından öfkeli halk, Siyonizm ve emperyalist ABD'nin bayrağını yaktı. (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA) 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir