• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sağlık-Sen: "Acil Tıp Teknisyenlerinin Sorunları Çözülmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara Acil Tıp Teknisyenleri Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Kara, her yıl 22-28 Martın "Acil Tıp Teknisyenleri Haftası" olarak anıldığını belirterek, insanların hayatlarını kurtarmak için canla başla mücadele eden sağlık personelleri için özel olan bir haftaya girildiğini kaydetti.

İnsanların hayatı ile ilgili müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan Acil Tıp Teknisyenleri (ATT)'lerin maalesef hak ettikleri değeri görmediklerini vurgulayan Kara, "Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma koşulları ile mücadele etmektedirler." dedi.

Her yıl, acil hastalara, trafik kazalarına, yangınlara müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarının yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını kaybettikleri ya da yaralandıklarını dile getiren Kara, "2 gün önce Denizli Çivril'de yaşanan ambulans kazasında ambulans şoförü arkadaşımız hayatını kaybetmiş, yine aynı olayda görevli doktor ve ATT arkadaşımız da yaralanmıştı" ifadelerini kullandı.


ATT'lerin sadece hastanelerde değil 112 Acil Servislerde de görev aldıklarının düşünülmesi ile çalışanların bu kadar risk altındayken 112 Acil Servislerin riskli birim statüsüne alınmaması önemli bir sorun olduğunu kaydeden Kara, "Sendikamızın, 112'lerde çalışan üyeleri adına Riskli Birimler Statüsü ile ilgili açtığı tüm davaları kazanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın bu yanlıştan hala dönmemesi önemli bir tezat oluşturmaktadır." diye tepki gösterdi.


Kara sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık-Sen olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini ister, tüm Acil Tıp Teknisyenleri arkadaşlarımızın '22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası'nı kutlarız." (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir