• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Viranşehirli çiftçiden yüksek elektrik faturalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'in Yazgüneşi köyünde çiftçilik yapan Halil Bari, kullandığı arazi için 42 bin TL fatura kesildiğini, yüksek faturalar karşısında ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Sahibi olduğu 35 dönüm araziye bu yıl pamuk ektiğini söyleyen Bari, mağdur olduğunu belirterek durumun düzeltilmesini talep etti.

Bari, "DEDAŞ bana 35 dönüm için 42 bin TL elektrik faturasını kesti. Söz konusu ektiğim dönümde ne gelir alabileceğim ki bu kadar parayı ödeyeceğim. Bu 35 dönümün dünya kadar masrafı var. Mazotu, gübresi, tohumu, ilacı, su kuyusunun arızasına kadar bunu hesaplasam bize bir harçlık ya kalır ya kalmaz. Ama bu 42 bini nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. Geçen aylarda ilçede kullanmadığım evime bir yıl içerisinde 10 bin TL para geldi. Onu sağdan soldan borç edip ödedikten sonra benim tarladaki kuyuma da 42 bin TL geldi. DEDAŞ bizi cezalandırıyor mu ne yapıyor bizler de anlayamadık." dedi.

Söz konusu yüksek faturanın sadece kendisine değil bölgedeki bir çok çiftçiye de kesildiğini savunan Bari, yetkililere seslenerek mağduriyetlerini giderilmesini talep etti. (Sabri Acet- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir