• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Camimize ait olan alan camiye tahsis edilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da Musalla Mahallesi'nde bulunan tarihi Musalla Camii'nin alanının özel bir vakfa tahsis edildiğini belirten cami cemaati, alanın cami için tahsis edilmesini bekliyor.

Mahalle Muhtarı Bilal Göksu camiye ait bin 250 metrekarelik alanın tapuda camiye ait olduğunu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunmasına rağmen 2013 yılında bu alanın Vakıflar Meclisi tarafından Özel Hayat Vakfı'na 10 yıllığına sembolik bir ücret ile tahsis edildiğini söyledi.

Camiye ait alanın camiye tahsis edilmesi için mahalleli olarak imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Göksu, "Musalla Camimiz Selçuklulardan kalma tarihi bir camimizdir. Musalla Mahallelileri olarak camimizin güneyinde bin 250 metre kare alanımız bulunmaktadır. Bu alanımız şimdiye kadar her hangi bir faaliyet gösterilmediğinden dolayı biz mahalleli olarak bir namazgâh yapılmasını istiyoruz. Mahalleli ile beraber şu anda imza kampanyası başlattık. Allah nasip ederse biz bu imzaları toplayıp yetkililerimize sunacağız. Tabiki namazgâh dediğimizde, bayram namazlarımızı kılacağız, onun yanında teravih namazlarımızı kılarız.  Kermeslerimizi yaparız, mevlitlerimizi okuruz, mahalle toplantılarımızı yaparız. Bu konuda hem mahallemiz de etkinlik sağlar."  dedi.

Çocukluğunun Musalla Mahallesi'nde geçtiğini ve o zamanlar caminin cezaevi olarak kullanıldığını dile getiren Mehmet Taştan ise söz konusu alanın camiye tahsis edilmesi halinde güzel projeler yapılacağına inandığını söyledi.

Cami avlusunda yapılması planlanan namazgâh ile ilgili çizilen projeleri sergileyen cami cemaati, resimlerin sergilendiği alanın yanına koydukları stant ile de imza toplamaya devam ediyor. (Cemil Özdaş- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir