• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
"Medreselerin hizmetlerini saymakla bitiremeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Muş'ta kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir otelde gerçekleşen programda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konuşma yaptı.

Müslümanlığını muhafaza edenlerin merhametlerini de muhafaza edeceklerini belirterek sözlerine başlayan Erbaş, "Bu topraklarda yaşayan bizler Müslümanlığımızı muhafaza ettiğiniz sürece merhametimizi de rahmet dolu yaklaşımlarımızı da herkese karşı gösteririz. Ancak İslam'dan uzaklaştıkça insanda ne merhamet kalır ne de acıma duygusu kalır. Bugün yaşamış olduğumuz olaylarda da bunun örneklerini görmekteyiz." dedi.

Kanaat önderleri ve ilim adamlarının ile ulemanın toplum ve insanlık için önemini bilenlerden ve bunu takdir edenlerden olduklarını söyleyen Erbaş, toplumda iyiliğin ve huzurun teminatının kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, alimler ve ilim adamlarının olduğunu söyledi.

Erbaş, "İlim adamları zaten Peygamberlerin varisleridir. 'Hepiniz silme giriniz, silme dahil olunuz.' Yani barışa dahil olunuz. Birbirinizle kardeşlik içerisinde yaşayınız. Hz Adem ve bütün Peygamberlerin esas amacı gönderildikleri toplumlarında bu birliği, beraberliği, huzuru ve barışı sağlamaktır. Zaten dinin adı onun için barış anlamına geliyor. İslam eşittir barış; Müslüman eşittir barış insanı demektir. İslam'ın en önemli amacı neydi? Toplumda barış ve huzuru sağlamaktır." şeklinde konuştu.

"Medreseler ve Doğu ilim geleneğinin geçmişten günümüze bölgeye katkıları ve hizmetlerini saymakla bitiremeyiz"

Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgemizde medreselerimiz var. Medreseler ve Doğu ilim geleneğinin geçmişten günümüze bölgeye katkıları ve hizmetlerini saymakla bitiremeyiz. Medreseler gönülleri İslam ile dirilen insanların bundan bin 200 sene önce kurmuş oldukları medreselerde bilgi, hikmet, ilim ve irfan ile insanlar yetiştirildi. Bugün hâlâ devam ediyor ve inşallah daha da geliştirilecektir. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığı olarak medreselerimizle daha iyi ilişkileri içerisine girerek insanımıza hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız inşallah." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir