• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Nijerya, Afganistan, Mısır…Camilere Saldırıyı LANETLİYORUZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Nijerya`da cami saldırısında 50 kişi katledildi. Afganistan`da Kur`an kursu basan caniler 21 çocuğu katletti. Ve son olarak Mısır`da Cuma namazı çıkışında Camiye yönelik saldırıda yaklaşık 250 kişi katledildi. Nerede olursa olsun kim yapıyor olursa olsun camilerimize saldıranları lanetliyoruz.

MISIR`DA CAMİYE ALÇAK SALDIRI: YAKLAŞIK 200 ÖLÜ

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kenti Ariş'te bir camiye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ölü sayısı artıyor. Uluslararası ajanslar, saldırıyı 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu. Ariş'in batısındaki Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef alan saldırganlar, ciplerle gelip cuma namazı sırasında önce üstlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Resmi haber ajansı MENA, silahlarıyla içeridekileri tarayan saldırganların en az 235 insanı katlettiğini bildirdi. Hastanelere taşınan onlarca yaralı var, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor. Saldırıdan sonra Kahire yönetimi üç günlük ulusal yas ilan etti. Mısır televizyonları, saldırganların camiye nasıl geldiğini gösteren bir görüntüyü ekrana getirdi. Akdeniz kıyısındaki Ariş'te son saldırı Ekim ayı sonunda yola döşenen bombanın patlatılmasıyla gerçekleşmiş, iki polis ölmüştü.

AFGANİSTAN'DA KUR`AN KURSUNA BASKINDA 21 ÇOCUK KATLEDİLDİ

Afganistan'ın başkenti Kabil'in güney komşusu Meydan Vardak ilinde ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin bir Kur`an kursuna yaptıkları baskında 21 öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi. Kabil hükümetine yakınlığı ile bilinen medya kuruluşları bölgede Taliban'a yönelik düzenlenen operasyonda Taliban savaşçılarının öldürüldüğünü ifade etse de yerel kaynaklar bu bilgiyi doğrulamış değil. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Meydan Vardak iline bağlı Nirh ilçesinde gece saatlerinde Kur`an kursuna yönelik düzenlenen baskında en az 21 öğrencinin öldürüldüğü, birkaçının yaralandığı ifade edildi. Taliban sözcüsü açıklamada birkaç öğrencinin hükümet güçleri tarafından kaçırıldığını belirtirken saldırının bir "savaş suçu" olduğunu kaydetti.

TALİBAN: SAVAŞ SUÇU

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Meydan Vardak iline bağlı Nirh ilçesinde gece saatlerinde Kur`an kursuna yönelik düzenlenen baskında en az 21 öğrencinin öldürüldüğü, birkaçının yaralandığı ifade edildi. Sözcü Zebihullah Mücahid açıklamada birkaç öğrencinin hükümet güçleri tarafından kaçırıldığını belirtirken saldırının bir "savaş suçu" olduğunu kaydetti.

NİJERYDA`DA CAMİ SALDIRISINDA 50 MÜSLÜMAN KATLEDİLDİ

Nijerya`nın Adamawa eyaletinde bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında en az 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Nijerya`nın doğusundaki Adamawa eyaletinde bir camiye yönelik bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Eyaletin Polis Sözcüsü Osman Ebubekir, Mubi bölgesindeki camide meydana gelen saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırıyı 17 yaşındaki bir intihar bombacısının gerçekleştirdiğini söyledi. Polis sözcüsü Ebubekir, saldırının sabah namazı kılındıktan hemen sonra caminin girişinde gerçekleştirildiğini, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Öte yandan, Uluslararası Kurtarma Komitesi Emma Adasolid, ölü sayısının en az 40 olduğunu açıkladı.

HASAN SABAZ / HABER YORUM…

CAMİLERE VAHŞİ SALDIRILAR

Mısır`ın Kuzey Sina eyaletine bağlı Ariş kentinde bulunan bir camiye yönelik bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleşti. İlk bilgiler 235 ölü ve yüzlerce yaralı olduğu yönünde.

Bundan 4 gün önce Nijerya`da bir camiye gerçekleştirilen saldırıda yine 50`den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Afganistan`da ise bir ay kadar önce bir günde iki ayrı camiye saldırı düzenlenmiş ve toplamda 70`ten fazla kişi ölmüştü.

İslam ile insanlık ile izah edilemeyecek derecede vahşet içeren bu saldırıları lanetliyoruz.

Allah zalimleri kahretsin, mazlumlara rahmetiyle muamele etsin!

Bu saldırılar gerçekleştiğinde hemen Mısır ve Afganistan`da DEAŞ`ın üstlendiği yönünde açıklamalar yapıldı. Nijerya`da zaten herkes saldırının arkasında Boko Haram adlı DEAŞ bağlantılı örgütün olduğunu biliyordu.

DEAŞ bu tip eylemleri yapabilecek bir zihniyet dünyasına sahiptir, bundan şüphemiz yok!

Ancak;

Bu saldırıları DEAŞ da başka bir örgüt de üstlense arkasında Amerikan ve İsrail istihbaratlarının olduğunu düşünüyoruz.

Kolaycılığa kaçmıyor, geçmişi kısaca irdeleyince bu kanaate varıyoruz.

Öncelikle İslam coğrafyasında “Cami saldırıları” Amerika`nın Afganistan işgaliyle sinyalini verdi ve Irak işgaliyle kendini net olarak gösterdi. Ondan önce böyle örneklere rastlayamazdınız. Bırakın İslami referanslı olduğunu söyleyen örgütleri, sol ve seküler örgütler bile camilere yönelik saldırıların siyasi çıkarlarına zarar vereceğini düşünüyor ve böyle bir işe girişmiyorlardı.

İsrail`in bu konuda nasıl insanlık dışı bir tutum içerisinde olduğunu Cenin, el Halil ve Nablus`a yönelik saldırılarda camileri, Beytüllahim`de kiliseyi bombalamaktan çekinmediğini gördük. İsrail, mabetleri dünyanın gözü önünde bombaladı ve hiçbir ülke tepki göstermedi.

Bombalamaların arkasında Amerika`nın ve işbirlikçi rejimlerin istihbaratlarının olduğu iddiamız konusunda bir düşüncemiz de şudur:

Suriye ve Irak`ta DEAŞ`a karşı operasyon gerçekleştiren Amerika ve işbirlikçi güçler her nedense bir anlaşma dahilinde DEAŞ militanlarının kuşatma altındaki bölgelerden çekilmesini planladılar. Ondan önce binlerce sivili vahşi bombalarla parçalayan, bir camiyi bombalayıp yüzden fazla sivili katleden Amerika ne oldu da DEAŞ`a kapı açtı?

Sanıyorum o anlaşma bu saldırıların ve bundan sonra olması muhtemel saldırıların hazırlığı için yapıldı. DEAŞ için koridor açan Amerika, kendisi hesabına çalışan medya aracılığıyla DEAŞ`ın Irak ve Suriye`den dünyaya dağıldığını ve yeni terör saldırıları yapacağını paylaştı.

Yani bundan sonra gerek Ortadoğu`da gerekse de Avrupa ve Rusya`da DEAŞ imzalı; ama Amerika kaynaklı saldırılara şahit olabiliriz.  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir