• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Ev Sahiplerinden Belediyeye İsyan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Şehitkamil belediyesi `Kentsel Dönüşüm Projesi` kapsamında Onat Kutlar Mahallesinde yıkıma başladı.
 
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaklaşık on gün önce yıkımına başlanan evlerin sahipleri, Şehitkamil Belediyesinin evlerini arsa fiyatına almaya çalıştığını iddia ederek adeta isyan etti.
 
Mahalle sakinlerinden Meryem Cici, 100 metre karelik tam yapılı evine Belediyenin 49 bin TL verdiğini söyleyerek " belediye kendi kendine bizim eve fiyat biçti.bize `sizin eve 49 Bin TL vereceğiz ister alın ister almayın` dedi. Biz bu paraya bir arsa bile alamayız. Bu paraya 1 artı 1 daire bile bulamayız beş çocukla nereye gideceğiz."dedi.
 
Adaletsizliği Kabul Ediyorlarsa Gelip Elimden Alsınlar
Belediye`nin evlerine sadece arsa parası verdiğini ifade eden Ramazan Karatekin ise, Belediye`ye isyan ederek; "Belediye evime 60 bin TL veriyor,ben 60 bin TL`ye bir arsa bile alamıyorum ev yapmak için geri kalan parayı nereden bulacağım.7 çocukla dışarıda mı yaşayalım.hak hukuk neyse onu yapsınlar; aynı evimi Antep içinde istedikleri yere yapsınlar birtek briket dahi fazla koymasınlar ben ona da razıyım.yok eğer illa evimi ölü fiyata elimden alacaklarsa, adaletsizlik yapacaklarsa, adaletsizliklerini kabul ediyorlarsa gelsinler evimi alsınlar hiç bir şeyde istemeden çeker giderim. "ifadelerini kullandı.
 
Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını ifade eden Karatekin, "Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz; fakat belediye Evimizi ölü fiyatına almaya çalışıyor. Evime verdiği parayla bir arsa bile alamıyorum.bu adaletsizlikten bir an önce dönülmesini istiyoruz."dedi.
 
Hamide Girgin ise, "4 katlı evimiz var,35 Metre kare yol üzerinde arsamız var, ,65 Metre bahçemiz var bütün bunlara karşı belediyenin verdiği parayla bir katlı bir ev bile alamıyoruz. belediyenin verdiği bu fiyata evlerimizi vermiyoruz.hakkımız neyse onu versin. Yoksa evimizi vermiyoruz." dedi.
 
Memik Hançerkıran ise, metre kare bedeli 1000 (Bin) TL olan arsasına belediyenin 400 TL verdiğini belirterek bu fiyata arsasını veremeyeceğini söyledi.
 
Başka bir mahalle sakini ise; 350 Metre kare üzerinde yapılı evinin olduğunu belirterek, Belediye`nin verdiği parayla sıradan bir ev bile alınamayacağını ifade etti.
 
Belediye`nin kendilerini küçümsediğini iddia eden mahalle sakinleri, Belediye dışındaki kurumların evlerine fiyat biçmesini istiyor.
(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir