• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Memur Sen'den Nevrozda Yaşananlara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Memur Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, Valilik tarafından izin verilmeyen dünkü Nevruz kutlamalarında yaşananlara tepki gösterdi. Nevroz Bayramının erken kutlanmasını yasaklayanlar ile bu yasağa aldırış etmeyenlerin ortak iradesinin karşımıza karanlık bir tablo çıkardığını belirten Özperk, "Sevinç, coşku, heyecan, barış, özgürlük ve kardeşlik duygularının yerini şiddet, endişe, korku, çatışma ve kaos almıştır. Türkülerin yerini sloganlar, çiçeklerin yerini gaz bombası, güllerin yerini joplar veya taşlar almıştır" diye tepki gösterdi.

 

Batman'da istenilmeyen olayların yaşanmaması için 19 Mart günü STK temsilcilerinin Valilik ile Belediye arasında yaptıkları girişimlerin sonuç vermediğini ve tarafların kendi kararlarından vazgeçmeyerek adeta yaşananlara çanak tuttuklarını vurgulayan Özperk, "Halk için, Barış için, kardeşlik için yapılması gerekenler bunlar değildir. Yasaklar ve dayatmalar şiddeti beraberinde getirmiştir" dedi.

 

Ahmet Türk'ün darp edilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Özperk, "Ayrıca bir genç insanın ağır yaralanmış olması ile göstericilerden, güvenlik görevlilerinden bazılarının yaralanmış olması bizleri üzmüş ve de endişelendirmiştir. Her türlü şiddeti kınıyoruz. Bu tür olumsuzluk, haksızlık ve yasakların yaşanmaması temel dileğimizdir" ifadelerini kullandı.

 

Özperk açıklamasını şöyle sürdürdü: "Memur Sen ailesi olarak Devletten halkın bayramını yasaklamak yerine Nevroz Bayramını tıpkı 1 Mayıs gibi resmi bayram ilan etmesi temel talep ve beklentimizdir. Bunun olması durumunda ve tarafların yapıcı kararlar alması halinde bu tür olumsuzluklarda sona erecektir." (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir