• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Batman'da 33 Yaralı,148 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Valilik tarafından izin verilmeyen Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda 31 polis ile 2 sivil yaralandı. Göstericilere müdahale eden polis izinsiz gösterilere katıldıkları ve polise taş ve Molotoflarla saldırdıkları iddiasıyla 138 zanlıyı gözaltına aldı.

Batman'da yaşanan olaylı nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak Batman Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:''BDP Batman İl Başkan Vekili Ayşe Ağılğat ve 11 sivil toplum kuruluşu başkanı ve üyeleri tarafından oluşturulan tertip komitesince Valilik makamına verilen dilekçede 20 Mart günü Nevruz kutlaması talebinde bulunulmuş ancak bahse konu etkinlik için izin verilmemiştir. Valilik kararına rağmen izinsiz yapılan Nevruz etkinliği sırasında güvenlik güçlerine ve araçlarına karşı taşlı saldırılarda bulunan toplam 148 kişi gözaltına alınmıştır''

 

Valilik açıklamasında ayrıca olaylara müdahale eden 31 polis memuru ile 2 sivilin yaralandığı belirtildi.

 

Batman'da tertip komitesinin dün düzenlemek istediği Nevroz kutlamasına polis müdahale etti. Batman Valisi Ahmet Turhan'ın önceki gün tertip komitesi tarafından yapılacak Nevroz programına vatandaşların katılmamasına yönelik yaptığı açıklamaya rağmen BDP'liler Nevroz kutlaması yapmak için Şehir Terminali yanındaki miting alanında gitti.

 

Pazaryeri ve Bağlar Mahallelerinden kutlama alanına gitmeye çalışan göstericiler ve polis arasında üzün süre arbede yaşandı. Göstericiler birçok yerde lastik yakıp sloganlar attı. Alan çevresindeki esnaf kepenkleri kapattı.

 

Geniş güvenlik önlemleri alan polis Batman girişinde ve merkezin birçok yerinde önlemler aldı. Pazaryeri Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Bulvarında bulunan polis ve göstericiler arasında çıkan arbede de kimin sıktığı belli olmayan birçok silah sesi duyuldu.

 

Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede beyin kanaması geçiren Alameddin Okay (20) Batman Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı(M. Said Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir