• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ilıcalılar Peygamber Sevdasını Kalplerine  Nakşettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organize ettiği "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)" isimli "Kutlu Doğum" programı bugün saat 13.30`te Sev-Kar Dinlenme Tesisleri`nde yapıldı. Kutlu Doğum programına genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce peygamber aşığı katıldı.

Salâvatlar ve tekbirler dillerden düşmedi
Program Metin Günay`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kürtçe Mevlidin okunmasıyla devam eden programda salâvatların susmadığı gözlendi. Efendimize atfen okunan şiir ve seslendirilen ilahiler, duygulu anlar yaşattı. Kutlu Doğum programında saatlerce salâvatlar, tekbirler dillerden düşmedi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan İnzar Dergisi yazarlarından İbrahim Dağılma, yaptığı konuşmasında Peygamber Efendimizin hayatından kestiler sundu.

 

O`nun ahlakı ile ahlaklanalım
Allah`ın elçisi Hz Muhammed`de (s.a.v) güzel örnekler olduğunu belirten Dağılma, Müslümanların peygamber efendimizin ahlakı ile ahlaklanması gerektiğinin altını çizdi. "O (sav), çift yönlü bir örnekti" diyen Dağılma, "Biri dünyaya bakan yönüyle, `iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir akraba, iyi bir öğretmen, iyi bir komutan ve iyi bir idareciydi" diğeri de ahrete bakan yönüyle, "Allah`ın dinini açıklayan, tebliğ eden, amelleri pratize eden, güzel ahlakın kendisi" olarak önümüzde duran yüce bir kişilik" dedi.

 

Peygamber`e (s.a.v) selam bir hukuktur
Selamlaşmanın önemine değinen Dağılma, "Selam veren kişi `Benden emin ol, sana zarar gelmez!`der. Bu şekilde peygambere de selam, bir hukuktur. Bu hukuk da O`na (s.a.v) uymayı, tabi olmayı, onun sünnetine sarılmayı getirir. Peygamber sevgisi demek; özü, ahlakın kendisi, ahlaka çağıran demektir. O bize `Allah`a kul olun, Salih ameller işleyin, adaleti imar edin, hakkı yayın ve haksızlık etmeyin` diyor" diye konuştu.

 

Peygamberi bir yaşam kurtulmamıza vesiledir
Grup Selam`ın seslendirdiği ilahilerden sonra kürsüye çıkan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği(Mustazaf Der) Bingöl Şube Başkanı araştırmacı yazar Mehmet Şenlik, peygamberimizin güzel ahlakından kesitler sunarak, İslam davasının temel taşlarının kadınlar olduğunu söyledi. Bir insanın bir konuda örnek olabileceğini ifade eden Şenlik, Allah Resulü`nün her konuda örnek olduğunu vurgulayarak, "Peygamber efendimiz çok zorluklar ve meşakkatler yaşadı. Bütün bu zorluk meşakkatler ile bu davayı bizlere bıraktı. Onun gibi, onun tabir ettiği şekilde bu davayı sürdürebilir ve bu sınavdan geçebiliriz" dedi.

 

Peygamber efendimizle rabbimizi tanıyoruz
Peygamber efendimizin güzel bir yol bıraktığını ifade eden şenlik, bu yola hiç kimsenin itiraz edemeyeceğini belirtti. Peygamber efendimizin (s.a.v) erişilemez biri olarak anlatıldığını söyleyen Şenlik, "Peygamberimiz kendini tarif ederken; `Ben Muhammed, Abdullah`ın oğluyum` başka bir varlık yok. Allah(c.c) Ahzab süresi 40. ayeti kerime de ` Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah`ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir` diyor. Allah`ın Resulü olması, Allah`ın mesajını getirmiş olması bizim onunla rabbimizi tanımamıza vesiledir" şeklinde konuştu.

 

Şiir duygulu anlar yaşattı
Program Grup Selam`ın okuduğu ilahilerle coşkulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Ebrar Bünül`ün Peygamber Efendimiz ile ilgili okuduğu şiir davetlilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

 

Etkinlik esnasında Sev-Kar Dinlenme Tesisleri idarecileri, Peygamber aşığı davetlilere Çiğ köfte dağıttı.

 

Program Hanefi Çiftçi`nin okuduğu dua ile son buldu.

Ali Yıldırım - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir