• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Dünya Kudüs Yürüyüşü`ne Türkiye`den Katılıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin İslami Cihad Hareketi’nin haber sitesi Paltoday, 30 Mart “Toprak Günü”nün yıldönümünde, Dünya Kudüs Yürüyüşü dolayısıyla, dünya çapında 600 kadar kurum ve kuruluşun bu organizasyona katıldığını belirtti.

Dünya Kudüs Yürüyüşü dolayısıyla, Lübnan’da toplanacak olan eylemciler, buradaki Filistinli mültecilerle birlikte işgal altındaki Filistin topraklarına kadar yürüyüş düzenleneceği bildirildi.

Dünya Kudüs Yürüyüşü organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, yürüyüşe 64 ülkeden katılım olduğunu ve bu yürüyüşe dünyaca ünlü 400 şahsiyetin de katıldığını belirtti.

Açıklamada, Dünya Kudüs Yürüyüşü’nün temel amacının, siyonist rejim tarafından Yahudileştirilmeye çalışılan Kudüs’e sahip çıkmak olduğu belirtildi.

Siyonist rejim alarma geçti

Siyonist İsrail rejiminin Dünya Kudüs Yürüyüşü dolayısıyla alarma geçtiği ve Lübnan sınırına askerlerini kaydırdığı belirtildi.

Geçen yıl 15 Mayıs’ta “Nekbe Günü” dolayısıyla Lübnan’ın güneyindeki Marun Ras bölgesinde toplanan Filistinli mülteciler, siyonist işgal altındaki Filistin topraklarına girince, siyonist rejim güçlerinin saldırısına uğramış ve 20’den fazla Filistinli şehid olmuştu.

30 Mart’ta Filistin sınırında düzenlenecek olan “Kudüs’e Yürüyüş” gösterisi sırasında da benzer bir saldırı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kudüs Müftüsü: Kudüs`ün yardımına koşun

Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, 30 Mart “Dünya Kudüs Yürüyüşü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, Dünya Kudüs yürüyüşünün Kudüs ve Filistin davasının önemini bütün dünyaya bir kez daha göstereceğini belirtti.

Müftü açıklamasında, bütün Müslümanları saldırı altında olan Kudüs ve Mescid-i Aksa ile dayanışmaya çağırdı.

KUDÜS KÜLTÜR MERKEZİ DE YÜRÜYÜŞE KATILIYOR

Kudüs Medya Müdürü Nureddin Şirin, “Dünya Kudüs Yürüyüşü” ile ilgili yaptığı açıklamada, 30 Mart’ta Lübnan’da düzenlenecek olan Kudüs Yürüyüşü’ne Türkiye’den de katılacaklarını söyledi.

Yürüyüşe katılım ile ilgili bir organizasyon yapılacağını belirten Şirin, Yürüyüşe katılmak isteyenlerin başvuru yapabileceğini belirtti.

Şirin, Yürüyüş organizasyonu ile ilgili olarak 22 Mart Perşembe günü ayrıntılı bir açıklama yapılacağını söyledi.

Kudüs Yürüyüşü ile ilgili haberleri aktarmaya devam edeceğiz.

Velfecr

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir