• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
İran`ın Hariri`yi tehdit ettiği iddialarına Velayeti`den yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasına sebep olduğu belirtilen İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney'in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Saad Hariri ile geçen görüşmesinin ayrıntılarını anlattı.

Velayeti, yaptığı açıklamada, Saad Hariri'ye yönelik İran'dan tehdit edildiğine dair iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Hariri'nin istifası öncesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmede hiç bir şekilde tehdit ve tehdit niteliğinde bir konuşmanın olmadığını belirten Velayeti, "Hariri'nin konuşmaları, Suudilerin dikte ettikleri bir metindir ve hiç bir şekilde Hariri ile benim aramda geçen görüşmede Lübnan'ın içişlerine müdahale edilmesi gibi bir ifade kullanmadığım gibi bu yönde bir konuşmada gerçekleşmedi. Kendisiyle gerçekleşen görüşme ne tehdit içerikliydi ne de sert ifadeler kullanılmıştı. Dolayısıyla Hariri'nin iddiaları Suudiler tarafından kendisine söylettirilen konuşmalardır. Suudiler, Lübnan'ın huzurunu istemedikleri gibi İran ve Lübnan halklarının dost olmasını da istememektedirler." dedi.

"Hariri de konuşmasında, benim tarafımdan her hangi bir tehdit olmadığını itiraf etti." diyen Velayeti, şöyle konuştu:

"Biz Lübnan'da 14 Mart ile 8 Mart grupları arasında mutabakatın sağlanmasından dolayı memnunuz. Gruplar arasında anlaşmaya varılması ve hükümetin kurulması, Lübnan'ı bölgenin en güvenli ülkelerinden biri haline getirmiştir. İslami direniş olmamış olsaydı, Siyonist rejim, Lübnan'ın başına ne getirirdi bilinmez. Biz, Sayın Hariri'nin bir an evvel görevinin başına dönmesini ümit ederiz." diye konuştu.

Lübnan Başbakanı Hariri ile görüşmesinde tamamen bölgesel konuların ele alındığını söyleyen Velayeti, "Hariri, İran ve Suudi arasında aracı olmak istemiştir. Ben ise orada kendisine, bizim Suudi Arabistan'la bir sorunumuz yok. Suudi Arabistan iki yıldan fazladır Yemen halkını bombalıyor. Yemen'i muhasara altında tutuyor. 700 binden fazla kişinin vebaya yakalanmasına neden oldu. Bu yapılanların siyasetle hiç bir ilişkisi olamaz. Bu tamamen insani bir meseledir." diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir