• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Bingöl`de Kur`an sınavındaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından 3 ayrı kategoride umre ödüllü "Kur'an Pınarı Sınavı" temasıyla bugün 46 ilde ve 100'ün üzerinde merkezde gerçekleşen sınav, Bingöl Merkez'de 100. Yıl Orta Okulu'nda düzenlendi.

Bingöl'de gerçekleşen sınav ile ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu üye derneklerden Bingöl Kalem Derneği yetkililerinden Erkan Yaman, Kur'an'ın iyi anlaşılması için bu tür etkinlikleri yaptıklarını belirterek, Kur'an Nesli Platformu olarak her yıl Kur'an'ı anlamak adına geleneksel olarak 5'ncisinin düzenlendiğini söyledi.

Bugün 46 il 100'un üzerinde sınav merkezinde 3 kategoride 'Kuran Nesline Kuran Pınarı' adıyla düzenlenen sınava Bingöl'den 500, Türkiye genelinde ise yaklaşık 40 bin Kur'an aşığının katıldığını ifade eden Yaman, şunları söyledi:

"Sizin en hayırlınız 'Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir' hadisinden hareketle böyle hayırlı bir faaliyetin içinde olmanın öneminin farkındayız. Şu an ümmetin içinde bulunduğu kan ve gözyaşının olduğu bu kötü durumun en önemli sebebinin bizleri yaratan Rabbimizin gönderdiği kitabı, yani Kur'an'ı okumamamız ve anlamamamızdır. Bu nedenle gündemi meşgul eden gereksiz ve malayani işlerden bir nebzede olsa kurtulup ilahi mesajın uhrevi iklimine girmek için bu yıl 5'incisi düzenlenmiş olan 'Kur'an Pınarı Sınavı'nı gerçekleştiriyoruz. Her ne kadar amacımız ilahi mesajları okutmak olsa da bir hediye ve teşvik amaçlı olarak düşündüğümüz başta umre olmak üzere 700'ün üzerinde ödül ile sınavda dereceye girecek kardeşlerimizi ödüllendireceğiz. Rabbimizden bu anlamlı çalışmada bizleri muvaffak kılmasını diliyoruz."

"Kur'an'da Rabbimiz bizlere büyük mesajlar veriyor"

Sınava girenlerden Abdullah Ayyıldız, "3'üncü kategoride yarışmaya katıldım. Öğretmenim. Sınava kitaptan hazırlandım. Fizilal-il Kur'an ve Tefhim-ul Kur'an gibi tefsirlerden de çalışma gereksinimi duydum. Ayetlerin sarsıcılığı beni çok etkiledi gerçekten de. Son cüzün sureleri özelikle kıyamet, cennet ve cehennem ile ilgili oluşu, şeytanın insanlara karşı düşman oluşu ve insanların buna karşı neler yapması gerektiğini öğrendikçe biraz daha Kur'an'a sarılmak gerektiği daha iyi anlaşılıyor. Rabbimin bizlere gerçekten büyük mesajlar verdiğini bir şekilde öğrenmeye ve hatırlamaya çalıştık." dedi. 

"Kaybedeni olmayan bir yarışma"

Kur'an'ı anlamak ve öğrenmek için bu tür sınavların vesile olduğunu söyleyen Ayyıldız, "Kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Kur'an'ı anlamanın ve doğru bir şekilde hayatımıza tatbik etmenin, hayatımıza anlam katmanın bir vesilesidir. Bu sınava girmeyen belki bir şey kaybetmeyebilir ama giren çok kazanır, diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.   

"Bu sınav çok güzel"

Sınava giren miniklerden Kerem Avcı da "Sınavım çok iyi geçti. Hiç heyecanlanmadan soruları cevapladım. Kitabı 4 kez okuyarak çalıştım. Eminim, birinci olabilirim. Kitapta Kur'an'ı Kerim'in ayetlerini, 15 hadis-i şerif ve Hz Âdem'in hayatını öğrendim. Bu sefer bu sınava girmeyen yaşıtlarıma sesleniyorum. Bir daha ki sefere girsinler, bu sınav çok güzel." diye konuştu. 

"Kitaptaki tavsiyeler sonucunda düzenli kılmadığım sabah namazlarıma daha dikkat ediyorum"

Katılımcılardan Muhammed Barman ise "Bu sınava geçen yıl katılmadım, bu yıl katıldım. Çok basitti. Kitabı 3 defa bitirdim, bazen notlar aldım. Güzel bir sınavdı. Yaşıtlarıma tavsiye ediyorum. Bunu düzenleyenlerden Allah razı olsun. En çok cennet ve cehennem konuları çok dikkatimi çekti. Bazen sabah namazlarını kılamıyordum, şimdi çekidüzen verdim. Kitaptaki tavsiyelere uydum." dedi.

Sınavının iyi geçtiğini dile getiren Kadir Tümen, girmeyenlere de tavsiye ederek, kitapta geçen ayet ve sureleri öğrendiklerini söyledi. 

Sınava katılan Yusuf Sanır, "Sınavım iyi geçti, ağabeyim girince ben de girdim. İki hafta kala başvurdum. En çok cennet ve cehennem konuları dikkatimi çekti. Hz Âdem'in (as) cennetten çıkarılışını okudum. Bu sınava girmeyen arkadaşlarıma bir dahakine girmelerini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.

8'nci sınıfa gittiğini belirten Ebu Bekir Yararlı, "Gerçekten iyi bir sınavdı, herkesin girmesini tavsiye ediyorum. Çok faydalı bilgiler öğrendim." dedi.

"Kur'an'ı Kerim hayatın her alanında bize yardımcı oluyor"

Gül Nida Dağılma da "Sınavım iyi geçti, kitabı 3 defa okudum. Kitabın içeriği ayetler, hadisler ve ilk Peygamber olan Hz Âdem (as) hayatı anlatılıyordu. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun.  Girmeyenlerin bu tür sınavlara girmelerini tavsiye ediyorum. Bildiğimiz Kur'an'ı Kerim hayatın her alanında bize yardımcı oluyor. Okul dersleri meslek sahibi olmak içindir, Kur'an'ı Kerim ise hayatın her alanında rehberimizdir." ifadelerini kullandı.

Muhammed Emir Bozan ise "Sınavım iyi geçti. Daha fazla çalışmak gerekir. Kitap da ayet ve hadisleri Hz Âdem'in hayatını öğrendik. Başka farklı güzel bilgiler öğrendik." dedi.

Süre ve Fatma Öten kardeşler de sınavlarının iyi geçtiğini belirterek, kitabı bir kaç kez okuduklarını, içerisinde çok bilgilerin olduğunu ve ondan faydalandıklarını ifade ederek, sınava herkesin girmesi temennisinde bulundular. (Nihat Kanat-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir