• DOLAR 32.586
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2412.453
  • ...
Nusaybin Kur`an Pınarına koştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu tarafından 46 ilde 100'ü aşkın noktada düzenlen umre ödüllü "Kur'an Nesline Kur'an Pınarı" temalı meal sınavı, tüm noktalarda olduğu gibi Nusaybin'de de büyük bir heyecanla gerçekleşti.

3 ayrı kategoride yapılan umre ödüllü "Kur'an Pınarı" meal sınavı, bütün merkezde olduğu gibi saat 10.30'da başladı 12.00'de sona erdi.

Kur'an Nesli Platformu üyesi ve sınavın ilçedeki organizatörü Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinden Seyfettin Ağırman, sınav hakkında yaptığı değerlendirmede, sınava ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Ağırman, "Sınavımız çok güzel geçiyor. Burada amaç insanımızı Kur'an'ın içeriğini anlamaya yönlendirmektir. Kur'an'ı tam anlamıyla bilen bir topluma ihtiyaç vardır. Bu tür etkinliklerden en fazla çocuklarımızın faydalanacağını düşünüyorum. Geleceğimiz olan çocukları Kur'an bilinciyle yetiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız." dedi.

Sınava girenlerden Cemal Gezer ise "Biz bugün Kur'an-ı Kerim meal sınavına girdik. Bu sınavı düzenleyen ve bu hizmeti yapanlardan Allah razı olsun. Sınav çok güzeldi. Bunun gibi sınavlara insanların ihtiyacı var. Toplumda İslami bilinci artırıyor." diye konuştu.

Sınava katılanlar arasından büyük oranda çocukların yer aldığı görülürken, kimi anne ve babalar ise okul önlerinde çocukların sınavda başarılı olması için dua etti. (Cihat Şayık - İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir