• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da Halil'ür-Rahman Kültür ve Sanat Külliyesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, ŞURKAV tarafından yeniden işlevlendirilerek bünyesinde Halil'ür-Rahman Kitaphanesi, Şanlıurfa dijital tanıtım merkezi, Şanlıurfalı hattatlar sergi salonu, çok amaçlı sunum ve sergi salonu oluşturulan mekân Halil'ür-Rahman Kültür ve Sanat Külliyesi hizmete açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentin tarihi Balıklıgöl havzasını amatör bir bakış açısıyla ele alınmasının yanlış olduğunu söyleyerek, "Balıklıgöl'ün alanına adımını attığımız hangi nokta olursa olsun. Adımımızı attığımız andan itibaren Hz. İbrahim'i sanki burada bugün yaşıyormuş gibi bir hisse kapılacağız. İnsanların piknik alanı olarak kullandığı bir konumdan çıkarıp boş zamanımı değerlendirmek için burada bir yürüyüş yapayım demenin ötesinde bir değere kavuşturmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Erin konuşmasının devamında, "Bu arada geçen 3 ay içerisinde değere ŞURKAV'da yönetiminde yer alan yetkilileriyle, gerek büyükşehir belediyesi başkanımızla ve ilçe belediye başkanımızla bir seri değerlendirme toplantıları gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da bu işin amatör bir bakış açısıyla ele alınmasının yanlış olduğunu, buraya Eyüp Sultan, Mevlana Türbesi gibi çevre düzenlemesi, alanların olduğu kutsiyete ve ona uygun düzenlemeye profesyonel bakış açısının olduğunu ve bu çalışmanın gerçekleştirilmesi için ne kadar kaynak ayırılması gerekiyorsa ayırıp bu işten gerçekten anlayan ve ülkemize de büyük değerler katan bu işe ehil ve uzman kişilerin burada inceleme yapmak suretiyle, ortaya çıkaracakları çalışmayı taraflarıyla müzakere yaptıktan sonra bunu uygulamaya koyma zorunluluğunu tespit ettik." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle külliyenin açılışı gerçekleşirken, Vali Erin ve beraberindeki protokol külliyeyi gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, STK temsilcileri, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir