• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Madde bağımlıların mekanı haline gelen metruk binalar yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te uzun zamandan beri tehlike arz eden ve madde bağımlıların mekanı haline gelen kenar mahallelerdeki metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Özellikle Ulus, Ülkü, Tınastepe mahallelerinde yoğun olarak bulunan metruk binalar, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelmişti. Mahalleli metruk binaları yıkılmasından çok tinerci ve baliciler metruk binaları mesken tutmasından dolayı korku içerisindeydiler.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatları doğrultusunda, Destek Hizmetleri, İmar ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ilde bulunan harabe evleri yıkmaya devam ediyor. Şu ana kadar 35 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildiği belirtildi.  

Mahalleler sakinlerini oldukça tedirgin eden tinerci ve balicilerin meskeni haline gelmiş, yaşlı ve yıkılmak üzere olan harabe evler vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine, yapılan tespitlerin ardından yıkım çalışmalarına başlandı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde iş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan gücü kullanılarak yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Mahalle sakinleri ve Muhtarlıklar tarafından gelen şikâyetler doğrultusunda bir kısmı ya da tamamı yıkılacak derecede tehlike arz eden yapılar İmar Kanunun 39 ve 40 Maddelerine istinaden belediyemizin imkânları doğrultusunda yıkılıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde iş makinelerinin girebildiği sokaklarda makine gücüyle, İş makinelerinin giremediği dar sokaklarda ise insan marifetiyle mahalle sakinlerini rahatsız eden metruk binaların yıkımları belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde belediyemiz tarafından şuana kadar 35 harabe evinin yıkım çalışmaları yapıldı. Toplam 12 adet metruk binanın daha yıkım kararı alınmış olup konuyla ilgili çalışmalar sürmektedir." denildi. (Murat Orhan-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir