• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Mustazafların Yanında Yer Almalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Musataz`af-Der Bursa Şubesi, "Mustazaflar Haftası" münasebeti ile bir panel düzenledi. Dernek binasında üye ve gönüllülerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen panel, Kuran tilaveti ile başladı. Molla Ali Arslan Hoca`nın yaptığı konuşmayla devam eden program, "İslam Aleminin Mustazaf Halkları" adlı sinevizyon gösterisi ve yapılan ikramların ardından son buldu.
 
Molla Ali Arslan Hoca yaptığı konuşmada; Hz. Peygamber`e Salât ve selam getirdikten sonra, Kur`an-ı Kerim`den bazı ayetlerin tefsirini yaparak günümüzde benzer ve yaşanmış olaylarla "Mustaz`af-Müstekbir" ilişkisini ve bu olaylardan çıkarmamız gereken derslerin neler olması gerektiğini dile getirdi.
 
Mustaz`afları Anlamak İçin Müstekbirleri İyi Tanımak Gerekir
Her şey zıddı ile bilindiğini bundan dolayı da öncelikli olarak müstekbirleri ve yaptıkları zulümleri anlamak gerektiğini belirten Ali Arslan Hoca, "Böyle yaparsak mustaz`afları daha iyi tanımış, anlamış olacağız. Yüce Allah (c.c.) Kur`an-ı Kerim`in Kasas Suresinin 4. ayetinde Firavunu şu şekilde anlatıyor. "Muhakkak ki Firavun yeryüzünde tuğyanlık edip böbürlendi" Halkını param parça etmeye çalıştı. O dönemde Mısır ahalisi olan Beni-İsraillerle Kıptilere arasında bir uçurum kadar ayrımcılık koydu. Beni-İsrailleri en kötü şartlar altında en kötü işlerde çalıştırmaya çalıştı.
 
Ayrıca Beni-İsrail`den onlardan bir grubunu yani Mustaz`afları da, öyle bir eziyordu ki onlara hayat hakkı bile tanımıyordu. Onların yeni doğacak olan evlatlarına bile hayat hakkı tanımıyordu. Onların ailelerine hayat hakkı tanımıyordu. Allah`u Teâlâ kendisine bu kadar isyan eden kafirlere o kadar nimet vermiş ki; Firavun köpeklere yaşama hakkı tanıyorken beni-İsraillerden mustaz`af olan ezilmişlere kesinlikle hayat hakkı tanımıyordu. Onların erkek çocuklarını koyun keser gibi kesiyordu. Zalimler ne kadar tedbir alırlarsa alsınlar takdiri ilahi gelince o tedbirleri yıkılır heba olur. İşte bunun için Allah`u Teâlâ diyor ki; "Biz o mustaz`aflara ezilmişlere bir minnette bulunmak istiyoruz. Onları yeryüzünde imamlar yapmak istiyoruz, öncüler, önderler yapmak istiyoruz, yeryüzünün hâkimiyetini onların (Mustaz`aflar) eline vermek istiyoruz. Çünkü zalimler insanları zulümle fitne fesatla boğdular, yok ettiler... Firavun, Haman ve onun tüm hizmetkârları... İşte bundan dolayı müstekbirleri iyi tanımamız gerekir.
 
Zalimler Tarih Boyunca Zulümlerine Devam Etti
Arslan Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yakın tarihe bakalım. Şeytan Amerika boş bahanelerle Irak`a girdi milyonlar katledildi. Ama o zalimlerin emir kulları çıkmasın meydana... Saraybosna`da az mı yapıldı. Türkistan`da az mı yapıldı, Irak`ta az mı yapıldı zulümler... Saddam`ın eliyle kimyasal silahlarla Halepçe`de az mı Müslüman Kürt katledildi ve daha anlatabileceğimiz binlerce katliamlar...
 
Mustazaflar Sadece Müslümanlar Değildir
Günümüzde ve geçmişte müstekbir zalimlerin hep halklarını sömürerek onlara zulüm ettiğini vurgulayan Arslan Hoca, "Sadece Müslümanların yöneticileri değil. Bunun için yeryüzünde ne kadar ezilen, zülüm gören halklar varsa hepsi Mustaz`af`tır. Ve bizler onların yardımına koşmalıyız. Onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Adaleti yeryüzüne hakim kılmak için çok çalışmalıyız. İşte o zaman "Dünya Mustaz`afları"nın haklarını bu zalim çağdaş Firavunlardan geri alabiliriz" dedi. (Hasan Şenol - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir