• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflık Davaya Rehber Olmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Ağrı Şubesi, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle dernek binasında etkinlik düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program okunan ilahiler, halepçe ve dünya Mustazafları sinevizyonu gösterisi ile devam etti. Programa konuşmacı olarak agridogruhaber.com haber sitesi köşe yazarlarından Suat Çelik hoca katıldı.

 

Mustazaflığın dayatılan şartların kabul edilmesi anlamına gelmediğini belirten Suat hoca; "Aslında mustazaflık zor ve zahmetli şartlar altında insanların İslam davasını terk ettiği vakit davaya rehber olmaktır. Mustazaflık zor ve zahmetli şartlar altında ahdine, sözüne sadık kalmaktır, sabır etmektir, sebat etmektir. Mustazaf dediğimiz zaman tüm engellemelere rağmen safını belli edip İslam için mücadele etmektir" diye konuştu.

 

Halepçe katliamının unutturulmak istendiğini ifade eden Çelik, "Oysaki o dönemde Saddam'a karşı nice grup veya aşiretler vardı. Saddam Hüseyin neden o grup veya aşiretlere değil de Halepçe'ye saldırdı. Bunları düşünüp, irdelemek lazım" ifadelerini kullandı.

 

Halepçe'de hayatını kaybedenlerin sayısının 5 binden ibaret olmadığını belirten Çelik, o günden bugüne atılan kimyasallardan etkilenip hayatını kaybeden veya sakat kalanların sayısının bugün itibariyle 50 bini geçtiğini söyledi.

 

Program, seslendirilen ilahi, okunan dua ve son olarak yapılan sinevizyon gösterimi ile son buldu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir