• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Mahalleli moloz alanının temizlenmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde bulunan 40 mahalleden biri olan 19 Mayıs Mahallesi kentin en eski mahalleleri arasında yer alıyor. Batman'ın kenar mahallelerinde biri olarak bilinen 19 Mayıs Mahallesi'ne belediye tarafından beklenilen hizmetin yapılmadığını dile getiren mahalle sakinleri, çevrelerindeki moloz alanlarının temizlenmesini istiyor.

Eski futbol sahasının yıkılmasının ardında moloz alanına dönüşmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerin bu alanın temizlenip yeşil alana çevrilmesi gerektiğini söylediler.

Moloz alanına çevrilen eski futbol sahası alanının madde kullanıcıların mekânı haline geldiğini dile getiren Vedat Yavuz, "Bir dönem bu alan top sahasınındı. Top sahasını kaldırdıktan sonra boş alana kimin ne molozu olmuşsa o alana dökmeye başladılar. Bu alan çöp ve moloz alanına dönüştü. Tozdan, çöpten ve kokudan dolayı burada huzursuz oluyoruz. Ben kendim iki defa belediyeye dilekçe verdim. İki defa alanın temizlenmesi için haber yaptırmışız. 30 Mart'ta sorunun giderileceği cevabı geldi ancak 27 Ekim oldu kimse bir girişimde bulunmadı. Madde kullanıcıları defalarca molozların içinde madde kullanıyorlar. Çocuklarımız tehlikede, bize huzur kalmamış." dedi.

Molozların döküldüğü alana yakın Yahya Kemal Bayatlı Lisesi, Şehit Öğretmenler ana-ilk-ortaokulu, 19 Mayıs ilk-ortaokulu ve Çay Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu'nun bulunduğunu ve tüm öğrencileri madde kullanıcıların tehdidi altında olduğunu söyleyen Yavuz, "5 binin üzerinde öğrenci var bu çöp ve molozların içinde gidip geliyorlar. Başkan ve tüm yetkililerden ricamızdır bu sorunu çözüm bulsunlar. Molozları kaldırsınlar yeşillik mi, bina mı ne yapıyorlarsa yapsınlar. Belediye için zor olmaması gerekir. En çok park yeşillik alanın yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Bu pisliği gelip temizlesinler"

Belediye çalışanları da kendi molozlarını alana döktüklerini iddia eden mahalle sakinlerinden Medeni Ateş, "Belediye kendisi dahi sokaklardan topladığı molozları bu alana döküyor. Mahalleli olarak her şeyden önce insan olarak rahatsızız. Toz, duman ve kokusundan dayanamıyoruz. Burası psikopatların yeri olmuş. Burası aile yeridir, psikopatların yeri değildir. Burası 4-5 tane olunun ortak alanıdır. Her şeyden önce insanız hakkımızı istiyoruz. Niye bu molozlar zenginlerin bölgesinde yok. Burası kenar mahalle fakirleri yeri olduğundan dolayı bizi insan yerine koymuyorlar. Vergimizi de veriyoruz, su parasını ve çöp parası dâhil tüm paramızı veriyoruz. Halimiz ortadadır. Bu pisliği gelip temizlesinler." şeklinde konuştu.

"Madde kullanıcıların mekânı haline gelmiş"

Bir diğer mahalle sakini Mehmet Altıntop da şunları ifade etti: "Burası mahalleye huzur bırakmamış. Moloz alanına dönüşmüş. Hayvanların leşini atıyorlar pis kokuyor. Madde kullanıcıların mekânı haline gelmiş. Bunlardan dolayı mahalleli olarak çok rahatsız oluyoruz. Müracaat ettiğimiz halde sahip çıkan yok. Buraların temizlenmesini ve tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Yetkililere bunun bildirilmesini ve temizlenmesini istiyoruz."

Mahallede bunan çocuklarda alanın temizlenip parka çevirmelerini istediler. (M.Sait Çelik - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir