• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Geleceği yazan kadınlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TOBB, TOBB Kadın Girişimceler Kurulu ve Turkcell`in birlikte organize ettiği “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” sonuçlandı. Finale kalan 10 projenin arasından jürinin seçtiği 3 projeye ödülleri TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu`nun da katıldığı törenle verildi. Hisarcıklıoğlu, konuşmasında kadın girişimcilerin önemine vurgu yaparken, “Bu maya tutmuştur. Kadın girişimcilerimizin sayısı daha da artmalı” dedi.​

Türkiye`nin zengin olmasının yolunun girişimcilikten geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizi daha zengin yarınlara taşıyacaksınız. Hem sizler zengin olacaksınız, hem ülkemizin zenginleşmesinin itici gücü olacaksınız” diye konuştu.

Artık Yabancı Dil Bilmek Değil Yazılım Bilmek Önemli

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlerin ve  kadınların sadece bugünü değil, geleceği ifde ettiğini bildirirken, “Petrol ve doğalgazdan kıymetli hazinemiz kadınlar ve gençler. Toprağın altında değil, toprağın üstünde muazzam bir hazine yatıyor. Yazılım bilen daha çok kadın girişimci, genç girişimci çıkarmalıyız.” diye konuştu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, artık yabancı bilmenin değil, yazılım bilmenin önemli hale geleceğini söyledi. Bütün teknolojilerin insana değer katmak için var olduğunu kaydeden Terzioğlu, kadın iş gücünün ekonomiye yeterli katkıyı yapmamasının en önemli eksiklik olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir