• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Fabrikaların fabrikası Ankara`ya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ankara Model Fabrikası İşbirliği İmza Protokolü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ankara Sanayi Odası, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Direktörü Claudio Tomasi arasında imzalandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Model Fabrikası İşbirliği İmza Töreni`nde yaptığı konuşmada, Türkiye`nin ilk model fabrikasına, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi`nin ev sahipliği yapacağını belirterek, “Model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli role sahip olacak” dedi. Özlü, gerçekleştirilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı`nın (UNDP) teknik iş birliğiyle yürütülen Model Fabrika Projesi`ne Ankara Sanayi Odasının (ASO) uygulama ortağı olarak katılmasıyla Türkiye`nin ilk model fabrikasının kurulacağını ifade etti.

Fabrikaların Fabrikası

Özlü, fabrikalarda verimlilik dönüşümünü sağlayacak ilk merkezi kurduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu yapıyı, ‘fabrikaların fabrikası` olarak görebilirsiniz. Bugüne kadar açılmış bütün fabrikaların dönüşümü düğmesine de basıyoruz. Bu dönüşüm bir verimlilik dönüşümü, aynı zamanda bir yalın dönüşüm ve en önemlisi bir dijital dönüşümdür. Bu model fabrikayla kaynakların, zamanın ve en önemlisi umudun israf edilmesinin önüne geçiyoruz. Model fabrika, işletmelerimizin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli role sahip olacak.”

“Ankara, Sanayideki Dönüşümün De Başkenti Olacak”

Özlü, model fabrikaların, 4. Sanayi Devrimi`nin öngördüğü dijital dönüşümü gerçekleştirmenin önemli aracı olacağını vurgulayarak, kamu kurumlarının, sanayi ve ticaret odalarının, organize sanayi bölgelerinin, üniversitelerin ve özel sektör kuruluşlarının iş birliği yapmasının gerektiğini aktardı. Özlü, “Başkentimiz Ankara, verimliliğin ve sanayideki dönüşümün de başkenti olacak.” ifadesini kullandı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, söz konusu projenin ilerleyen dönemde sanayicilere yol göstereceğini vurgulayarak, “Sanayiciler ve KOBİ`ler açısından müthiş bir fırsat. Görerek, uygulayarak ve yaşayarak öğrenmenin yolunu açmış olacağız.” diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir