• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
STK'lardan Suriye İçin Basın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Kültür Parkta, Konya Suriye Halkını Destekleme Platformu ve AYDER İHH gönüllüleri başta olmak üzere bir çok STK tarafından Suriye için basın açıklaması yapıldı.

 

Basın açıklaması Selçuk Üniversitesi gazetecilik bölümünü okuyan Suriyeli Obada Yusuf tarafından okundu. Yusuf, Suriye'deki olayları değerlendirirken Esad'ın halka uyguladığı vahşetleri anlattı.

 

Suriye'nin Kanı Bu Kadar mı Ucuz?
Yusuf, "Avrupalı bir bakan bir basın toplantısında dedi ki 'Suriye'deki ölü sayısı 11 bine ulaştı ve onların aralarında Fransız bir gazeteci var.' Bunun üzerine toplantıda ki gazeteciler 'Fransız gazeteciyi kim öldürdü?'diye sordular. Bakan gülümseyerek yanında bulunan yardımcısına dedi ki' Sana söylemedim mi bu 11 bin ölü bunların umurunda değil.'' Örneğini vererek Suriye'deki insanların canlarının hiç değer verilmediğinin altını çizdi.
Suriye'de 5 tane üniversite 15 tane istihbarat teşkilatının olduğunu ifade eden Yusuf, Anayasanın 5 dakikada değiştirildiğini, çocuğun hapse okuldan önce girdiğini Beşar'a laf atanın boğazı kesildiğini Esad'ı eleştirmenin küfür ama dini eleştirmenin bir görüş olduğunu söyledi.

 

Yusuf, " Şimdiye kadar 11 bin den fazla kardeşimiz şehit oldu ve bunların 776 sı çocuk 663 ü kadın.Ayrıca 30 bin yaralı bulunmakta ve 50 binden fazla kayıp bulunmaktadır.İşkenceyle şehit edilenlerin sayısı 377 ve tutukluların sayısı 100 bini aştı ve binlerce mülteci farklı ülkelere akın etti." dedi.

 

Basın açıklamasından sonra kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.
(M.Ata Doğu/M.Enes İMİR- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir