• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
SP "Eğitimin Önündeki Engeller Kaldırılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı konferans salonunda SP il divan toplantısı bugün saat 12.30'da yapıldı. SP İl Binası Konferans Salonunda gerçekleşen İl Divan toplantısına Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Bülent Kaya, İl Başkanı Mehmet Fırat, İl Müfettişi Sait Dağ, Merkez İlçe Başkanı A.Hâkim İçer ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Divanda bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduklarını belirterek, "Siyasi partiler insanlığa hizmet için kurulur programlarını buna göre hazırlarlar" dedi.

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Bülent Kaya, anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve Nevroz Bayramını kutlamak isteyen kişilere zorluk çıkarılmaması gerektiğini belirterek, "Ancak Nevroz bahanesi ile de Nevrozu kutlamak isteyen kişilerin topluma zarar verecek eylemlerden kaçınması lazımdır. Afganistan'da düşen Türk uçağı vesilesi ile NATO'daki Türk askerinin rolü ve NATO'nun İslam coğrafyasındaki emperyalizm politikaları gözden geçirilmeli ve Türkiye'nin NATO ile iş tutması sorgulanmalıdır. 4+4+4 tartışmaları vesilesi ile şunu ifade etmek isteriz ki anadilde eğitimin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Eğitimin kaç yıl olacağı kadar eğitimin içeriği ve müfredatı da milli ve manevi değerlere uygun hale getirilmelidir" şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir