• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Tarih Kara İnsanlar İle Doludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti`nin her yıl geleneksel olarak Mart ayının 3. haftasında düzenlediği "Dünya Mustazaflar Haftası" programı, bu yıl "Müslüman Ülkelerdeki İslam Baharı" temasıyla düzenlendi. "Çok Katlı Otopark Konferans Salonunda" saat 19.30`da yapılan etkinlikte salonun tıklım tıklım dolduğu görüldü. Programa AGD Şube Başkanı Mehmet Ergin, STK temsilcileri ve kalabalık bir kitle katıldı.
 
Programa Filistin Âlimler Birliği Başkanı Muhammed Ebul Xeyr, Doğruhaber Gazetesi yazarlarından aynı zamanda Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, Hür-Der Batman Şube Başkanı Av.Zekeriyya Yapıcıoğlu konuşmacı olarak katıldılar.
 
Köy-Der Başkanı Murat Güneş`in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve mealinden sonra, 16 Mart 1988 tarihi, zalim, despot, kukla ve işbirlikçi Baas rejiminin Mustazaf, Müslüman Kürt halkına karşı kimyasal silahlar ile saldırıp savunmasız halkı katlettiğinin yıldönümü olduğu ve bundan dolayı bu haftanın Dünya Mustazaflar Haftası olarak kabul edildiği hatırlatıldı.
 
Allah`ın Yardım Vaadi Haktır
Bölgenin tanınmış âlimlerinden ve Mustazaflar Cemiyeti Onursal üyesi Molla Enver Kılıçarslan Kürtçe olarak yaptığı açılış konuşmasında, Mustazaflar haftası panelinin zalim ve Müstekbirlere karşı olmamızın gereği olarak yapıldığını kaydetti. İslam-küfür, Mustazaf ve zalimlerin mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini belirten Kılıçarslan, "Allah`ın emirlerine uyup zulüm ve küfürle mücadele edersek Allah`ın yardım vaadinin hak olduğunu ve dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların zalimlere karşı kıyam ettiklerinde Allah`ın yardımı ile zalimlerin devrildiğini gözlerimizle görüyoruz. Bizler de Allah`ın dinine sarılıp zalim ve kâfirlere karşı mücadele edeceğiz. Bununla inşallah İslam Baharı gerçekleşecek" şeklinde konuştu.
 
Ömer ve Selahaddin Gibi Filistin`i Kuracağız
Cemiyetin tanıtım fragmanının gösteriminden sonra Filistin İslam Alimler Birliği Başkanı Muhammed Ebul Xeyr söz aldı. Filistin mücadelesi ve yaşanan zulümleri anlattığı konuşmasında Ebu`l Xeyr, Mustazaflar Cemiyetine panel ve daveti için teşekkür ederek, "Filistin kendisi bir coğrafi konum değil, sizin kalplerinizde yer etmiş bir yerdir. Filistin`in hakkı, miraçta peygamber enbiyalara imamlık yapmasından beri başlamıştır. Filistin size emanettir. Bizler de sizler de bundan kıyamet günü hesaba çekileceğiz. Filistin her Müslüman`ın çabalamasına ihtiyacı vardır. Bizler İslam dışında bir övüncümüz olmadığına inanırsak, Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi gibi Filistin`i kuracağız" ifadelerini kullandı.
 
Ümmet Cahil Bırakıldı
Filistinli Muhammed Ebul Xeyr`den sonra konuşan Hür-Der Şube Başkanı Av.Zekeriyya Yapıcıoğlu, Mustazaf kelimesini açıklayarak, Mustazaf`ın başkaları tarafından zayıf düşürülmüş kişilere denildiğini belirtti.
 
"Ümmet nasıl Mustazaf düşürüldü" diye soran Yapıcıoğlu, Ümmetin parçalandığını, sun`i sınırlar ile bölündüğünü ve mezhepler, kavimler, fikirler çıkarılıp ümmetin kökünden koparıldığını vurgulayarak, "Ümmetin yeraltı ve yerüstü kaynakları ellerinden alındı. Eğitim engellendi. Bu şekilde siyonist israil ve küfür güçleri 1,5 milyarlık ümmete tahakküm etti. Osmanlı parçalandı, 1925`de hilafet kaldırıldı, alfabe kaldırıldı, ümmet cahil bırakıldı" dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluş temelinde Türkçülük ve anti İslam anlayışının hâkim olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bin yıldan fazladır bu memlekette olan dini ortadan kaldırmaya uğraştılar. Bu anlamda Atıf Hoca ve Şeyh Said aynı muameleyi görmüştür. Türkçülük anlayışıyla Türk dışındaki kavimlere baskı yapıldı ve Kürtlere katmerli baskı yapıldı" şeklinde konuştu.
 
Acılar Ancak Yaşanarak Anlaşılabilir
Programda Halepçe üzerine yazılmış Türkçe ve Kürtçe ilahi ve ezgiler seslendirildi. "Müslüman Ülkelerdeki İslam Baharı" adlı sinevizyon gösteriminin ardından Doğruhaber Gazetesi yazarlarından aynı zamanda Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin söz aldı.
 
Zayıfları koruyan Hılful Fudul`a Peygamberimizin 20 yaşında katıldığını belirten Şahin, Zalim ve müstekbirlerin tarih boyunca zulmeden kara insanlar olduğunu ve tarihin kara insanlar ile dolu olduğunu kaydetti.
 
Allah`ın insanı yaratacağı zaman meleklerin "kan dökecek insanları mı yaratacaksın" diyerek bu kara insanları işaret ettiğine dikkat çeken Şahin, "Ortadoğu İslam`ın merkezi olduğundan İslam düşmanları İslam`la savaşıyorlar" dedi. Geçen yüzyılın başından itibaren halklar ayaklanıp bağımsızlık ilan ettiklerini ancak çekilen batılıların yerlerine diktatör aileleri bıraktığını belirterek, "Medya üzerinden Ortadoğu`nun anlaşılamaz hatta Türkiye`nin batısındaki Müslüman halklar doğudaki Müslüman Kürtlerin acısını anlayamadı" ifadelerini kullandı.
 
Acıların ancak yaşanarak anlaşılabileceğini belirten Şahin, anlatmakla bunun anlaşılamayacağını belirterek, Mısır`da Müslüman kardeşlerin zindanlarda gördükleri zulümlerden örnekler verdi.
 
Program Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İlim Araştırma Komisyonu Başkanı Molla Abdurrahman İçlek Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi.
 
Veysi Demir, Veysi Rüzgar - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri