• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Diyarbakır`daki PKK ve uyuşturucu operasyonların bilançosu açılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği; Kocaköy, Hani ve Lice ilçelerinde PKK'ye yönelik başlatılan ve 2 gün süren operasyonlar ile Çınar ilçesinde yapılan bir baskınının bilançosunu açıkladı.

Kocaköy, Hani ve Lice ilçelerinde PKK'ye yönelik başlatılan operasyonların bilançosuna önce yer verilen açıklamada, operasyonda bir PKK işbirlikçisi ile birinin "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapma" suçundan aranan olmak üzere iki şüpheli yakalandığı, 208 araç ve 519 şahsın sorgulaması yapıldığı, 18 ev ve eklentisinde arama yapıldığı belirtildi.

Operasyonda PKK tarafından kullanılan 2 sığınak ile 2 adet doğal mağaranın kullanılamaz hale getirildiğine yer verilen açıklamada, Hani ilçesi Kırım köyü mülki sınırları içerisinde, mayın/ el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 2 adet tol serisi ateşleme sistemine monteli olmak üzere 5 adet el telsizi, 2 adet elektrikli fünye, 2 metre infilaklı fitil, bir adet Alpha Fire ateşleme sistemi, 239 adet pil, 500 metre kablo ve 3 adet koli bandı ele geçirildiği ifade edildi.

Lice ilçesi Gökçe köyü mülki sınırlarında ağaçlar arasına gizlenmiş, 5 kilogramlık yağ tenekesi içerisine hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bir adet Alpha Fire ateşleme sistemi, 10 metre kablo ve bir adet büyük pilin bulunduğu belirtilen açıklamada, söz konusu malzemelerin yerinde imha edildiğine yer verildi.

Kocaköy ilçesi Gözebaşı köyü Eldeğmez mezrası ile Hani ilçesi Yayvan köyünde icra edilen adli arama faaliyeti neticesinde;  bir adet Kaleşnikof Piyade tüfeği, 2 adet şarjör, 213 adet 7,62 milimetre Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, bir adet Bushnell marka 4x28 Keskin Nişancı dürbünü ile bir adet Magnum marka ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, bir şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada Çınar ilçesi Başaklı köyünde bir konut ile eklentilerinde yapılan aramada; mayın/el yapımı atlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendirilen 6 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, 39 adet piknik tüpü, 4 adet Aselsan Kobra marka el telsizi, 2 adet şarj aleti ve adaptörü ele geçirildiği ifade edildi.

Savcılığın talimatı ile delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler muhafaza altına alındığı, diğer malzemeler yerinde imha edildiğine yer verilen açıklamada, bir şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamanın sonundan Kocaköy ilçesi Şaklat köyü ile Boyunlu köyü mülki sınırları içerisindeki arazide icra edilen temas aramaları ile evlerde yapılan aramalarda; toplam 7 bin 756 kök kenevir bitkisi,  911 kilo 700 gram kubar, 126 kilo 100 gram toz olmak üzere bin 37 kilo 800 gram esrar maddesinin bulunduğuna yer verilen açıklamada, savcılığın talimatı ile kenevir bitkilerinin numune alınmasına müteakip yerinde imha edildiği, esrar maddesinin de muhafaza altına alındığı ifade edildi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir