• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
"İslami faaliyet yapanlara yönelik bir katliama imza atacaklardı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından 6-8 Ekim 2014'de PKK/HDP'liler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi.

Program Halis Özleçi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, 6-8 Ekim'de İslami faaliyet yapan insanlara, STK ve partilere katliam girişiminde bulunduklarını hatırlattı.

Tan şöyle konuştu: "6-8 Ekim saldırılarında şehit olan kardeşlerimizin anılması, hatıralarının yad edilmesi ve davalarına sahip çıkılması adına ne kadar da etkinlik yapsak azdır. Çünkü onlar İslam davası uğruna canlarını feda eden insanlardır. Bizlerde onların bize bırakmış oldukları davalarına sahip çıkma adına ne kadar zamanımızı feda edersek, ne kadar imkânlarımızı seferber edersek yine de azdır. Onların vermiş olduğu canların karşılığı hiç değildir."

Yasin Börü ve arkadaşlarının fitne ve fesadın bu topraklara gelmemesi adına canlarını feda ettiklerini söyleyen Tan, "Hepimiz 6-8 Ekim olaylarını canlı bir şekilde yaşadık. Irak'ta ve Suriye'de yaşanan fitneyi ülkemize özellikle de Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemize yayma adına 6-8 Ekim olaylarında yakılan ateş şehitlerimiz tarafından söndürülmesi o fitnenin, fesadın bu topraklara gelmemesi adına canlarını siper eden yiğitlerimizi bugün anacağız. Orada bir vahşet yaşandı, orada bir insanlık dışı zulüm yaşandı, orada şimdiye kadar yapılan zulümlerin gizli kapılar ardında, medyanın gizli sayfaları arasında yapılan zulümlerin ayan beyan ortaya çıktığı bir yerdir. Biz yıllardır bu insanların zulümlerini, insanlara anlattık, gerçek yüzlerini söyledik. 6-8 Ekim olaylarında yapılan vahşeti insanlar gördüğü zaman şimdiye kadar anlatılanların gerçek olduğu ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

6-8 Ekim saldırılarında İslamî faaliyet yürüten insanlara, dernek ve partilere yönelik katliam girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Tan, "O gün meydana gelen olaylar birkaç serserinin yapmış olduğu olaylar değildi. O gün meydana gelen olaylar tarihi bir süreç içerisinde planlı ve programlı işlenen cinayetlerin son safhasıydı, yani bir nevi o gün final yapılacaktı. Bölgede İslami faaliyet yapan bütün insanlara, kurumlara, derneklere, partilere yönelik bir katliama imza atacaklardı. Allah'u Teâlâ onlara o fırsatı vermedi, o ateşlerinde, onlar kendileri yandılar ve o ateşleri o şekilde söndürüldü. Biz Allahın izniyle bu kardeşlerimizin bize bırakmış oldukları bu mirasa sahip çıkacağız, onların anılarını, davalarını sürekli sürdüreceğiz ki bize kadar gelen bu davayı bizden sonraki insanlara da aktaralım, insanlara bu zulmü duyuralım ki insanlar bu yapıların tuzaklarına düşmesinler, onların gerçek yüzlerini tanısınlar ki onlardan uzak dursunlar." ifadelerini kullandı.

Program seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir