• DOLAR 32.211
  • EURO 34.736
  • ALTIN 2448.052
  • ...
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Gaziantep`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.

Ataoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin makamında ağırladı. Turizm konusunda görüş alış verişinde bulunan ikili, turizm sektörünün canlandırılması için ortak çalışmalar yürütülmesinin önemine değindi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ataoğlu, Gaziantep'i kendi evi gibi gördüğünü ve Gaziantep'e gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Ataoğlu, "Türkiye'nin tüm her yerinde yapmış olduğumuz tanıtımlarda gördüğümüz gibi aynı değerde olduğumuzu görüyoruz. Her ildeki bütün tanıtımları yapmaya da biz devam edeceğiz. Karşılıklı olan ilişkilerimizi de turizm anlamında da güçlendirmek istiyoruz." dedi.

Türkiye'nin KKTC ile eğitimde çok ciddi bir bağının olduğunu belirten Şahin de "Tanıtım ve turizmle ilgili daha yoğun çalışmak gerekiyor. Büyükşehir belediyesi, valiliğimiz ve odalarımızın da yapmaya çalıştığı tam da bu. İnsanlar 'nereye gideceğiz, ne yapacağız?' dediğinde bu açıdan şehrimizin eli çok kuvvetli. 5 antik kenti olan şehiriz, müzeler şehriyiz. Rumkalesi'yle, Zeugma'sıyla, Yesemek'iyle ve Karkamış'ıyla çok farklı bir medeniyetin üzerindeyiz. Kültürel miras bizim en büyük gücümüz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)'nun lezzet başkenti onayını aldığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Ne yiyeceğiz' denildiğinde 500 çeşit yemeğimiz var. Gurme Turizmi ve Gastronomi turizmi Dünya'da yükselen bir değer. Bu ikisini birleştirdiğimiz zaman da hem Kıbrıs'ın buraya hem bizim buradan oraya daha güçlü bir akım olacaktır. Ulaşımdan kültürel ve sosyal anlamda ilişkilerimizi kuvvetlendirmemiz lazım. Yeni dönemde konsolosluğun buraya gelmesi bir başlangıç olacak."

Ziyaretin sonunda Şahin, Ataoğlu'na Gaziantep'e özgü kutnu kumaşından yapılmış kravat ve fular hediye etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir