• DOLAR 32.186
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2507.615
  • ...
HÜDA PAR ilçe kongreleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devam eden HÜDA PAR ilçe teşkilatları 2'nci olağan kongreleri Şanlıurfa'nın Haliliye, Malatya'nın Yeşilyurt ve Battalgazi, Mardin'in Mazıdağı ile Şırnak Merkez ilçe teşkilatlarında yapıldı.

Gerçekleşen kongrelerde; HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanlığa Ali Durmaz, Şırnak Merkez İlçe Başkanlığına Mehmet Erener, Mazıdağı İlçe Başkanlığına Abdulaziz Tuna, Beşiri İlçe Başkanlığına Veysi Ortaç, Battalgazi İlçe Başkanlığına Reşit Turcan, Yeşilyurt İlçe Başkanlığına ise Murat Bektaş seçildi.   

HÜDA PAR Haliliye ilçe teşkilatı 2'nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Şair Nabi Konferans Salonunda düzenlenen kongreye HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, Genel İstişare Kurulu üyeleri Süleyman Atmaca, Nuri Güneş, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, ilçe yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti yetkilileri, STK'lar, partililer ve halk katıldı.

Remzi Kaya tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başlayan kongrede sinevizyon gösteriminden sonra yapılan yoklamanın ardından divan başkanlığı seçimine geçildi.

Divan başkanlığı seçiminden sonra HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve ilçe başkanlığına yeni seçilen Ali Durmaz birer konuşma yaptı.

Yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Beraber seçim döneminde ter akıttığımız, halka hizmet yolunda hakkın rızasını kazandığımızı düşündüğümüz, geriye dönüp baktığımızda bizi cennete götürecek amellerden bir tanesini, zaman zaman dünyevi menfaatlerimizi reddederek, maddi sıkıntılar yaşayarak bu davayı bütün sokaklara ve şehirlere, Şanlıurfa'nın bütün köylerine ulaşması için beraber mücadele ettiğimiz bu yolda beklentimiz Allah rızasıdır. Haliliye İlçe Teşkilatımızın 2'nci olağan kongresinin ilçemize, Şanlıurfa'ya, partimize, bütün memleketimize hayırlara açılan bir kapı olup, o yola doğru giden mübarek bir adım olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da yaptığı konuşmada gerçekleştirilen kongrelerin hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "Hepinizin malumu üzere bugün 6-8 Ekim olaylarının sene-i devriyesidir. Ekim ayı denilince aklımıza 2 şey gelir, biri vahşet ikincisi şahadet. Emperyalistlerle ve devletin derin ve karanlık yapılarıyla, karanlık dehlizlerde iş tutan, onlara uşaklık eden silahlı örgütün ve siyasi kanadının, Kobani bahanesiyle çakkal sürülerini sokaklara saldılar. Akabinde bölgemizde bugüne kadar görülmemiş bir vahşete, talana ve yıkıma imza attılar. Onlarca insan vahşice katledildi; binlerce işyeri talan edildi ve yakıldı. Onlarca cami, medrese, Kur'an kursu, dernek ve cemiyet ateşe verildi. Bu kara leke, kıyamet gününe kadar boncuk boncuk terleyen alınlardan silinmeyecektir. Bu süreçte bizler de HÜDA PAR olarak gençlerimizi, azizlerimizi en iyilerimizi şehit verdik. Bizler bu vahşeti unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 yıl Haliliye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Basri Demir ise "Davamızın hürriyet, hakkaniyet ve adalet olduğunu söyledik ve yola çıktık. 5 yıldan beridir bana tevdi edilen ilçe başkanlığını gönüllülükle beraber bugüne kadar gayretle, başarıyla getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızda bütün gayret elbette ki bir kişinin değil bunun farkındayız. Bütün çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan başta yönetimimiz, mahalle temsilcilerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız azami derecede yardım etmişlerdir. Bu yardımlar bize cesaret vermiştir. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

HÜDA PAR Haliliye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Esmer tarafından okunan faaliyet raporunun ardından devam eden kongrede, ilçe yönetim üyesi Ramazan Doğan tarafından mali raporu okundu. Daha sonra yapılan seçimle Haliliye İlçe Başkanlığına Ali Durmaz seçildi.

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Durmaz ise "Bize düşen bu davayı bütün insanlara ulaştırmak adına var gücümüzle, azim ve kararlılıkla çalışmak ve mücadele etmektir. Sizleri bu dava uğruna cehde davet ediyorum. Bu vesileyle bundan 3 yıl önce caniler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerini tebrik eder, kederli aile ve dava arkadaşlarına sabırlar dilerim. Bizler şuna inanıyoruz ki, bir hayra vesile olmak o hayrı yapmak gibidir. Dolayısıyla benden önce Haliliye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Basri Demir bu hayır kapısının öncülüğünü yapmış ve bayrağı bize kadar ulaştırmıştır. Bizler de bu bayrağı devralıp bütün imkânlarımızı seferber ederek bu davanın ulaşabileceği en son noktaya kadar götürmek adına durmadan çalışacağız." şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Teşkilatının 2'nci Olağan Kongresi HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç, Merkez İlçe Başkanı Emcet Yalçın, ilçe başkanları, partililer, delegeler, basın mensupları ve halk katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede yoklama yapıldıktan sonra Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan'ın oluşmasının ardından mali ve faaliyet raporu okundu. Okunan faaliyet raporunun ardından devam eden kongrede, daha sonra yapılan seçimde Merkez İlçe Başkanlığına Mehmet Erener seçildi.

Bir teşekkür konuşması yapan Erener, "İnşallah bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Halkımızın menfaati doğrultusunda memleketimizin kalkınması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sıkıntılı bir süreç geçirdik. Yeni süreçle Şırnak'ın kalkınması konusunda elimizden gelen neyse yapacağız. " dedi.

Yapılan kongre sonrasına İLKHA muhabirine açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç ise "Bizim partimizin temel amacı adalettir. Partimiz kurulduğundan beri sürekli adalet, adalet, adalet diyoruz. Adalet herkes için her zaman ve her yerde, sadece birkaç kesim için değil, sadece bir yerde değil, biz halkımızın huzuru, memleketimizin güvenliği ve kalkınması için üzerimize ne düşüyorsa Allah'ın izniyle yerine getireceğiz." dedi.

HÜDA PAR Mazıdağı ilçe teşkilatı da 2'nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye Mardin il Başkanı Şeyhmus Akman, il başkan yardımcısı Av. Yahya Turan da katılım gösterdi. Gerçekleştirilen kongrede Mazıdağı ilçe başkanlığı için tek liste ile seçime giren Abdulaziz Tuna seçildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede, yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu, mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Mardin il Başkanı Şeyhmus Akman, "Bizler siyasete İslami bir renk katma ve adaleti yeniden tesis etme düsturuyla 2012 yılından beri 'Önce İnsan, Önce Adalet' diyerek yola çıktık. Birinci öncelikli hedefimiz adaletin yeniden tesis edilmesidir. Bizler adaletin hiçbir şeye feda edilmeyeceğine inanıyoruz. Adil bir kardeşliğin oluşması için çaba içerisindeyiz." dedi.

İlçe başkanlığına seçilen Abdulaziz Tuna ise kısa bir teşekkür konuşması yaparak, "Partimiz, kuruluşundan bugüne kadar gerek bölgemizdeki gerekse dünyanın dört bir yanındaki bütün mazlumların, ezilenlerin; haksızlığa, zulme, uğrayanların; dinine, diline meşrebine bakmaksızın yanında yer alıp onların sesi olma mücadelesini hep vermiştir. İmkân ve takatimiz el verdiği sürece 'Her Zaman Adalet, Herkese Adalet ve Her Yerde Adalet' mücadelesini vermeye devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Batman Beşiri ilçe teşkilatı da 2'nci olağan kongresini gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç'ın konuşmayla devam etti.

Bulunulan her platform ve ortamda hakkın temsilcisi olunması gerektiğini belirten Yanaç, "Herkesi zan ve töhmet altında bırakmıyoruz fakat birçok siyasi parti vardır ki dert ve hüzünleri hakkın hâkimiyeti için değildir. Allah bizden ilk başta iman etmemizi, daha sonra iyi şeyler yapmamızı ve daha sonra da hakkı savunmamızı, söylememizi istiyor. Velev ki aleyhimize dahi olsa... Bizler hakkın sesini yükseltmeliyiz." dedi.

Adalet olmadan huzur ve kardeşlik ortamının tesis edilemeyeceğini dile getiren Yanaç, sözlerine şöyle devam etti: "HÜDA PAR bu milleti idare etmeye adaydır. HÜDA PAR iktidar olmayı istiyor ama şahısların, grupların veyahut bir partinin menfaati için de değil, bu milletin faydası, emniyet ve güven ortamı için, kırgınlıkları giderip kardeşliğimizi pekiştirmek için bugün adaletsizlik bu toplumu kuşatmış durumda. Bugün iktidarda olan ve onların el eteğini tutup görev ve sorumluluk üstlenmiş insanları biz çağırıyoruz ve diyoruz ki: Siz adaletten uzaklaşmışsınız, bir daha adalet üzerine gelin. Adalet talebimizdir, milletin talebidir. Adalet olmadan huzur ve kardeşlik ortamı tesis olmaz. Bu yüzden 'Kardeşlik, huzur ve güzellik adalettedir ve adalet bugün HÜDA PAR'ladır.' diyoruz."

Yapılan konuşmanın ardından kongre, HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanı Talip Andiç'in yıllık faaliyet raporunu, HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanlığı Muhasibi Kenan Önder'in ise mali raporu sunmasıyla devam etti.

Daha sonra ilçe başkanlığı için oy kullanma safhasına geçildi. Seçime katılan bütün delegelerin oyunu alan Veysi Ortaç, HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkanlığına seçildi. Ortaç'ın teşekkür konuşması yapmasının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Kongreye; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yanaç, HÜDA PAR GİK üyelerinden Mehmet Emin Doğru ve Seyithan Aksoy, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık, HÜDA PAR Sason İlçe Başkanı Fikret Avcı, HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı Mehmet Dursun, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrelerin yapıldığı diğer yerler ise Malatya'nın Yeşilyurt ve Battalgazi ilçeleri oldu. İlk defa gerçekleşen kongrelere HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, il başkanı Orhan Dikgöz ve partililer katıldı.

Yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Turgut, "Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe teşkilatlarımızın birinci olağan kongresinin ilçelerimize, Malatya'mıza, memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Turgut, "Kısa bir süre içerisinde memleketin birçok ilçesinde teşkilatlanmaya gittik. Hakikaten bu büyük bir fedakârlıktır, özveridir. Referans olarak Allah'ın buyruklarını, İslam'ı alan, hak ve adaleti alan bir programımız var. Bu öyle bir program ki mezhebine meşrebine bakmaksızın, nereli olduğuna bakmaksızın herkesi adalet üzere, huzur üzere, kardeşlik üzere bir araya getirmeyi başarabilir bir program. Öyle bir program ki; kim olursa olsun, nerede olursa olsun zalimlere karşı dik durmayı isteyen bir program. Öyle bir program ki kim olursa olsun Arap olsun Türk olsun Kürt olsun mazlumu gördüğü zaman mazlumun yanında durmayı söyleyen bir programdır." ifadelerini kullandı.

Kongrelerin güçlü bir teşkilatlanmanın giriş kapısı olduğunu ifade eden Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz ise "HÜDA PAR bir dava hareketidir. Bu davanın kendine göre bir sorumluluğu ve bir ağırlığı vardır. Bu ağırlığın farkında olan Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe teşkilatlarımızı tebrik ediyor ve teşekkürlerimi ifade ediyorum." diye konuştu.

HÜDA PAR Battalgazi İlçe Başkanı Reşit Turcan yeniden seçilirken, Yeşilyurt ilçe başkanlığına ise Murat Bektaş seçildi. (İLKHA)


































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir