• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Mustazafları Fotoğraflarla Anlatılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dünya Mustazaflar Haftası nedeniyle Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi, açık alanda fotoğraf sergisi açtı. Mustazaf Der tarafından bir süre önce Şeyh Said Meydanı olarak ilan edilen Dağkapı`da açılan fotoğraf sergisine halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Fotoğraf sergisinde dünyadan Halepçe, Irak, Suriye, Filistin Çeçenistan, ABD, Bosna, Cezayir, Keşmir, Afganistan`daki Dehşet verici katliamın fotoğrafları sergilendi.
 
Türkiye`den de 12 Eylül, 28 Şubat ve yakın tarih bölümünde Ubeydullah Durna ve başörtülerinden dolayı okula alınmayan kız öğrencilerin mağduriyetlerini yansıtan fotoğrafları sergideki yerini aldı.
 
Sergiyi gezen insanlar bu zulmü yapanlara lanet getirdikleri dikkat çekerken, bazı vatandaşlar ise şunları söylediler; "Bu açıkça bir vahşettir ve bizler bu vahşeti yapan hangi ülke olursa olsun onları kınıyoruz. İnsanlığa karşı bu kadar acımasızca bu zulümleri yapmak hiçbir mantığa sığmıyor. Yaşadığımız coğrafyada da aynı zulümleri yaşandı. Zulüm kimden gelirse gelsin zalim ve zulüm kime yapılırsa yapılsın mazlumdur. Müslümanlar artık kendine gelmeli, çünkü Müslüman`ın Müslüman`dan başka dostu, kardeşi yoktur. Bu zulümlerin son bulması için herkesi dua etmeye çağırıyorum."
 
Fotoğraf sergisindeki Mustazaf Der yetkilileri ise halkın yoğun teveccüh gösterdiğine dikkat çekerek serginin yarın Ulu Cami önünde, 18 Mart Pazar günü Kaplan Düğün Salonu önünde, 19 Mart Pazartesi günü Bağlar Kahve önünde ve 21 Mart Salı günü de Park Ormanı önünde olacağını açıkladı.
(M. Salih Keskin - İLKHA)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/35200.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/35201.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/35199.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir