• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Araç iken amaç haline getirdiğimiz bir avuç toprak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meryem DEMİR / Doğruhaber

 Geçen tesadüfen karşılaştığım bir görselde yaşlı bir teyze eline bir avuç toprak almış ve görselin altına şu sözler kaydedilmişti ; "burası dünya yahu, burası bu kadar işte.." 

Evet, dünya sadece bir avuç topraktan ibaretti.

Dünya  sadece müminlerin hizmetine sunulmuş bir mahlûktu.

Yalnızca amaca ulaşmak için emanet edilen bir araçtı.

Fakat yarım asırdır Müslümanlar tedrici bir yozlaşma yaşamaktadır. 

Ölüm sonrası hayatı dikkate almayıp, dünyayı hep ön planda tutarak yaşayan ve hep dünyevi menfaatleri korumak için mücadele veren bir toplum haline gelmiştir ne yazık ki. 

Başta körfez ülkeleri olmak üzere İslam ülkelerinde dünyevileşme inanılmaz bir hızla ilerlemektedir. 

Müslümanlar yaradılış sebebini unutmuş ve azı dişleriyle dünyanın çürük ipine tutunmuş durumdadırlar. 

Dünyanın cazibesine kapılıp giden Müslümanlar artık öyle bir hâl almıştır ki; fiilleri ve kavilleri ile Allah-u Teâla'nın Kur-an'da "ahireti verip dünya hayatını satın alan kimseler" (1) tanımına duçar olacak kıvama gelmişlerdir. Dünya hayatının çekiciliğinin insanı dünyevileştirme tehlikesiyle karşı karşıya getireceğini ezeli ilmiyle bilen Allah-u Teâla Kur-an'da sık sık müminleri bu konuda uyararak değişen rotalarını tekrardan selamet sahiline çevirmelerini buyurmuştur; 

"Ey însanlar! Haberiniz olsun ki, Allah'ın vaadi muhakkaktır. Sakın bu dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o aldatıcı şeytan sizi, Allah hakkında da aldatmasın"(Fatır,35/5)

Ne yazık ki, günümüz toplum Müslümanları, dünyevileşerek daha medeni, modern, elit olduklarını düşünerek bu konuda en güzel vasıflarını kaybetme yolunda ilerlemektedirler. Öyle ki, Allah-u Teâla'nın emirlerini çiğneyerek batı tarzı modeli oluşturulmaya başlanmış; bebek mevlidleri gibi güzel olan bir merasim bile 'baby shower'a dönüştürülmüş, sünnet merasimlerini, düğünleri v.b birçok daveti israf ve lüks esir almış, burnunun dibindeki ihtiyaç sahiplerini göremez hale getirmiştir. Erkeklerimizin, kadınlarımızın güneş gözlüğü fiyatları 8 kişilik bir ailenin 1-2 haftalık masraflarını karşılayacak cinsten olurken, sırf marka takıntısı yüzünden evliliği zedelenen yeni genç nesil çiftler var. 

Etiket, marka, mal ile gözde olma vb. birçok konu artık sohbetlerin ana konusu olmuş ve bu illet (dünyevileşme) sebebi ile zekât, sadaka, borç verme, yardımlaşma, infak duyguları oldukça zayıflamış. Ve maalesef gitgide dünyevileşme normal algılanmaya, görülmeye başlamış ve öyle ki Müslümanların ahlaki dejenerasyonuna dahi sebep olmaktadır. Eskiden yanlış bir iş yapınca yüzü kızaran bir Müslüman, sekülerleşme sürecine girdikten sonra yüzü kızarmamaya ve utanmamaya başlamıştır.        

DEVAMI GELECEK...

Bu haberler de ilginizi çekebilir