• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Şanlıurfa`da bin kişi kapasiteli caminin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Mehmetçik Mahallesinde Özpolat Ailesi tarafından yaptırılan bin kişilik Özpolat Camii, kılınan Cuma namazının ardından dualarla ve salavatlarla ibadete açıldı.

Açılış, namazdan önce Kur'an Kerim tilavetiyle başladı. Ardından salavatlar ve mevlit-i şerif okutuldu.

Caminin açılışında bir konuşma yapan İl Müftüsü İhsan Açık, "Yine Rabbimizin evlerinden bir şubesini açıyoruz. Buna vesile olan kardeşimize teşekkür ederiz. Rabbim bizlere müjdeyi veriyor. Kardeşimiz Allah'ın izniyle cennetten bir köşk onlara hazırlandı. Bizler de buraya cemaat olarak caminin süsü olacağız inşallah. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi, 'Caminin süsü cemaattir.' Şimdi sıra bizde artık. Kardeşimiz camiyi yaptı. Buraya kurdu. Bundan sonraki görev artık buradaki caminin etrafındaki komşulara düşüyor. İlk komşu imam hatip lisesidir. İmam hatip lisesi buraya sahip çıkacak, buradaki evler buraya sahip çıkacak ve bundan sonra buranın cemaati olacaklar. Rabbim inşallah bu cemaati cennetle buluştursun. Bu vesileyle bu camiyi , 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda açmamız da çok güzel oldu." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Müftü Açık tarafından camiyi yaptıran hayırsevere, camii açılış beratı verildi. Ardından yapılan dua ile salavatlar eşliğinde caminin açılışı yapıldı.

Camiyi yaptıran hayırseverlerden Atakan Özpolat ise böyle bir hayra ortak olduğu için sevinçli olduğunu belirterek caminin yapılışında ve açılışında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir