• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Van`da Ekonomi Konsey Toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği başkanlığında TÜMSİAD, TSO, ESOB, VANSİAD, İŞGEM, VANGİAD, SMMMO, OSB, VATBO, ŞOFÖD, MÜSİAD, TEKNOKENT, PERDER ve ASKON'nun da katılımıyla aylık olağan ekonomi konsey toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda ele alınan ilk gündem maddesi Kapıköy gümrük kapısının modernize edilme çalışmalarının değerlendirilmesi oldu.

Yapımına başlanan ve inşası hızla devam eden Kapıköy sınır kapısının önemine değinen konsey bileşenleri bölgenin ticaret ve turizm merkezi haline gelmesini sağlayacak. Toplantıda Van'ın ve bölgenin İran ile ticaretinde önemli bir geçiş noktası olan Kapıköy Gümrük kapısının inşasının sorunsuz ilerlediği belirtilerek her STK temsilciliklerinin çalışmaları yerinde incelenmesi konusunda ortak görüş birliğine varıldı.

Toplantıda aynı zamanda ülke ve bölge ekonomisinde önemli bir konuma sahip olan İran ile ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla oluşturulacak bir heyetle İran'a bir ziyaret gerçekleştirmesine karar verildi.

Toplantının diğer konusu ise Enerji Sorunu konusunda konsey üyelerinin yaptığı değerlendirmelerdi. Van'ın, kış mevsiminin yaklaşması ile yaşadığı elektrik sorunu başta ekonomi çevreleri olmak üzere tüm halkın rutin hayatını olumsuz etkilediğinde mutabık kalındığı toplantıda, Van'ın yaşadığı elektrik sorununun çözümünde kalıcı ve etkin çözümler üretilmesine duyulan ihtiyaç dile getirildi.

Bu konuda Başta Enerji Bakanlığı olmak üzere Van milletvekillerine, mülki idari ve ilgili enerji dağıtım şirketlerinin bu kronik soruna dikkatlerini çekmek gerektiği vurgulandı. Şehir hatlarının ivedilik ile yer altına alınması başta olmak üzere Van'da Elektrik sorunu diye bir sorun yaşanmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiği belirtilerek, gerekli görüşme ve yazışmaların yapılmasına karar verildi.

Ayrıca Enerji kesintilerinden kaynaklı büyük maddi kayıplar yaşandığı, mağdurların hukuki hak arayışlarının sorunun çözümüne katkı sağlayacağı belirtildi. Elektrik dağıtım şirketinin konunun hassasiyetine binaen hareket ederek, önümüzdeki kış mevsiminde kimseyi mağdur etmeyecek bir hassasiyet içinde olmasına vurgu yapılan toplantıda, öncelikle İl Valiliği ile görüşme yapılarak bundan sonra yürütülecek çalışma ve eylem planının da bir sonraki konsey toplantısında ele alınmasına karar verildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir