• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Hak ve Özgürlükler Platformundan 6-8 Ekim mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Platformu, 6-8 Ekim 2014'te PKK/HDP'liler tarafından gerçekleştirilen katliamın 3'üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

6-8 Ekim vahşetinin üzerinden 3 yıl geçtiği, o günde yaşanan saldırılarda hedefin İslami camialar olduğu hatırlatılan açıklamada, "Kürt halkının kurtuluşu için var olduğunu iddia eden bir örgütün Kürt halkına yaşattığı korkunç bir katliam olan 6-8 Ekim olaylarında Kürt illeri adeta harabeye dönmüş, yakılmadık, yıkılmadık yer kalmamıştı. Kürt halkına yaşatılan bu vahşet PKK-HDP yöneticilerinin bizzat Amerika'nın talimatıyla yürürlüğe koydukları ve önceden düşünülmüş, bilinçli bir saldırıydı. Bu saldırının hedefinde dindar Kürt halkı, onun temsilcisi olan İslami camia vardı." denildi.

Abdullah Öcalan, KCK yürütme konseyi, HDP Genel Merkezi ve başkanları ile yerel yöneticilerinin 6-8 Ekim saldırılarının talimatını bizzat verdikleri belirtilen açıklamada, "6 Ekim 2014 tarihinde İmralı Cezaevinde Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan görüşmeden sonra Öcalan'ın 'Kobane'deki insanlarımız sonuna kadar direnecekler. IŞİD'in olduğu yerde ve Kürtler'in yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa sonuna kadar direnilecek' dediğini aktarmıştı. KCK yürütme konseyi 7 Ekim 2014 tarihinde yaptığı açıklamada 'Kuzey halkımız IŞİD çetelerine, uzantılarına ve destekçilerine hiçbir yerde yaşam şansı tanımamalıdır' çağrısında bulunmuştu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Ayrıca HDP Genel Merkezi de '7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz' ve 'Bundan böyle her yer Kobane'dir' şeklindeki açıklamaları sonrasında vahşet başlamıştı. Sorumsuzca yapılan açıklamalar neticesinde Doğu ve Güneydoğu'daki birçok il ve ilçede olaylar çıkarılmış ve bu olaylarda özellikle sakallı, tesettürlü dindar insanlar, İslami STK'lar, camiler, Kur'an kursları ve medreseler hedef alınmıştı. Tarihte eşine az rastlanan bir barbarlıkla halkımıza ait onlarca araç yakılmış, yüzlerce işyeri tahrip edilmiş ve evler ateşe verilmişti."

Yasin Börü ve arkadaşlarının kurban eti dağıtırken PKK tarafında vahşice katledildikleri hatırlatılan açıklamada, "Diyarbakır'da ise kurban eti dağıtan Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Cumali Güneş ve Turan Yavaş PKK'liler tarafından vahşi yöntemlerle katledilmişlerdi. Özellikle de Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Ahmet Dakak kurban eti dağıttıkları sırada PKK'li çetelerin kendilerine saldırması üzerine bir binaya sığınmış ve daha sonra binaya giren barbarlar tarafından binadan aşağıya atılıp üzerlerinden araba geçilip vücutları ateşe verilip taş, sopa ve satırlarla başları ezilmişti." denildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Kobane bahaneli 6-8 Ekim olaylarında halkı can ve mal emniyetini ve güvenliğini sağlamakla mükellef olan devletin güvenlik güçleri adeta şehirleri PKK'ye teslim etmişçesine sokaklardan çekilmiş, PKK'nin istediği yerleri yakıp yıkmasına göz yummuş ve kayıtlarda da sabit olduğu gibi saldırılar esnasındaki yardım çağrılarına duyarsız kalmışlardır. 6-8 Ekim vahşetinin yıl dönümünde Hak ve Özgürlükler Platformu olarak Kürt halkına yaşatılan bu vahşetin azmettiricilerinin bir an önce yargı önüne çıkarılmalarını ve cezalandırılmalarını istiyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir