• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Öğrenci velilerinden karma eğitime tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki STK temsilcileri ve öğrenci velileri, karma eğitim sorununa dikkat çekerek bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurguladılar.

Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, ailelerin karma eğitim uygulamasından duydukları rahatsızlıkları sürekli kendilerini aktardıklarını ifade etti.

Bazı İmam hatip okullarından karma eğitimden vazgeçildiğini aktaran Kaya, "Biz sadece imam hatip okullarında değil bütün okullarda karma eğitime karşıyız. Psikologların da tespitlerine göre kız ve erkeğin yan yana olması onların eğitimlerinin aksamasına sebep oluyor. İslam da ilk emir 'oku' emridir. Biz de bu yüzden hem kızlarımızın hem erkek çocuklarımızın okumasını istiyoruz. Hükümetin bu konu hakkında adım atması gerekiyor. Avrupa'da bile karma eğitimin yanlış olduğunu belirten psikologların çoğu, karma okulların çocuklara zarar verdiğini belirtiyor. İstatistiklere baktığımızda karma eğitim görmeyen okullar, karma eğitim gören okullardan daha başarılıdır. Hükümetin de bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.

Okullardaki kılık kıyafet uygulamasına da değinen Kaya, "Hükümetin tesettür konusunda bazı iyileştirmeleri vardır ancak bunlar yetersizdir. Şu an okullarda kılık kıyafet serbestliği vardır. Evet, çok güzel bir adım ama bu hükümet dışında başka art niyetli insanlar devletin başına geldiği zaman tesettürün anayasal güvencesi olmadığından tekrar tesettüre savaş açacaklardır. Bu yüzden hükümet bir an önce tesettür konusunu anayasal güvence altına alsın." ifadelerini kullandı.

Karma eğitimin insana ve topluma zararının olduğunu söyleyen Mehmet Acet ise "Özellikle ergenlik çağına gelen öğrenciler için çok tehlikeli ve eğitimlerini de sağlıklı bir şekilde alamıyorlar. Karma eğitim olmayan okullarda o okulun öğrencileri çalışkan ve daha başarılı oluyorlar. Bu gün Avrupa ülkeleri yavaş yavaş söz konusu karma eğitimi kaldırıyor. Çünkü onlar da anladılar; çocuklarına sağlıklı bir eğitim veremiyorlar. Bu sorun çözülürse Türkiye'nin eğitim seviyesi yükselecektir." değerlendirmesinde bulundu.

5 kız çocuğunun zorunlu olarak karma sınıflarda okumak zorunda kaldığını aktaran Cemal Elkatmış, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Sabah çocuklarımı okula bırakıp işe gidiyorum. Akşama kadar çocuklarım okuldadır. Biz çocuklarımızı okula gönderip güzel eğitim alıp hayırlı evlat olmasını istiyoruz ama bu karma eğitimle ne kadar olur onu bilmiyorum. O yüzden hükümete çağrımız; bu karma eğitime bir son versinler." diye konuştu. (Sabri Acet- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir