• DOLAR 32.309
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2414.736
  • ...
Viranşehir'de 4 tavuk çiftliği kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi" kapsamında Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanarak, GAP İdaresi Başkanlığına sunulan "Kırsal Mahalle Düzeyi Serbest Dolaşımlı Doğal Tavuk ve Hindi Çiftliğinin Kurulması ve Yan Ürünler Geliştirme Projesi"nin uygulama çalışmasında yararlanıcılara ekipman ve kanatlı hayvanlar teslim edildi.

Viranşehir Kaymakamlığının koordinasyonunda Viranşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yüzde 70'i GAP Bölge İdaresi Başkanlığı, yüzde 30'u ise yararlanıcılar adına Viranşehir Ziraat Odasınca  finanse edilen proje kapsamında Büyük Kemberli, Büyük Çavuş, Tekneli ve Eser Kırsal mahallelerinde ikamet eden 4 üreticinin her birine 920 kanatlı hayvan teslim edildi.

Bunun yanında üreticilere; bir adet jeneratör, bir adet yem kırma makinesi, 5 adet folluk (10 gözlü), 36 adet asma yemlik ve 12'şer adet otomatik suluk hibe edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Viranşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Siraç Yolcu, deneyim sahibi üreticilere kanatlı hayvan yetiştiriciliği için destek çıktıklarını söyledi.

Yolcu, "Bölge halkının ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve istihdam artışının amaçlandığı program kapsamında ilçemizde yürüttüğümüz bu proje ile hem üreticimizin gelirini artırmak hem de ilçede doğal ve sağlıklı yumurta tüketimini sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında muhtelif kırsal mahallelerimizde 4 üreticimize 3 bin 680 kanatlı hayvan ve bu kanatlı hayvanların bakım ve yetiştirilmesi için ekipman hibe ettik. GAP İdaresi Başkanlığı, Viranşehir Kaymakamlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı başta olmak üzere projede emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir