• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İmtihan Yurdunda Yol Azığımız Teslimiyet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kübra EKİCİ / Doğruhaber

Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla

" Hiç şüphesiz Allah`ın yolu asıl yoldur. Ve biz âlemlerin Rabbine kendimizi teslim etmekle emrolunduk (en`am,71)"

Teslimiyet; karşı koymama, boyun eğme ve teslim olma anlamlarına gelir.

 İnsanın sahip olabileceği en büyük nimet imandır. İman insanı üzüntü, keder, sıkıntı, stres ve öfkeye kapılmaktan, gelecek kaygısı, korku ve tedirginlik gibi zarar veren etkenlerden uzak tutar. Böyle bir imanın yolu ise teslimiyetten geçer...

Şüphesiz ki dünya zorluk ve imtihan diyarıdır. Mü`minler başlarına gelen ve gelecek olan bela, sıkıntı ve musibetlere gösterecekleri sabır ve tevekkülün karşılığını ahirette muhakkak alacaklarını unutmamalıdırlar. Müminin bu durumlarda göstereceği teslimiyet kendisini korku, panik ve depresyondan uzak tutar. Müminin kalbine şifa verecek tek şey teslimiyete sarılmak ve O`na yakın olmaktır.

Allah`a tevekkül etmediğinde insan farklı ruh hallerine bürünür, gerilir, asabileşir... Sevgi sinirin ilacıdır. Zor anlarda Mümin, kalbinde Allah`ın sevgisini hisseder, ‘lütfunda hoş, kahrında hoş` diyerek teslimiyetini ortaya koyar... İşte bu tam da mümin ahlakıdır.

İnsanın en büyük destekçisi Allah'tır. İnsan için, Allah`a yakın olması ve O'na dayanmasından daha büyük destek yoktur. Kalbe hitap etmeyen yöntemlerle psikolojik desteğin yararı olmaz. Kalplere, ruhlara şifa olan Kur`an`dır, Kur'an'ı yaşamaktır; Allah`a teslimiyettir.

Peygamber(asm) özellikle zorluk zamanlarında Kur`an`ın emri olan sabrı ve Allah`a teslimiyeti tavsiye eder. Zorlukları kolay kılan ve dünya hayatını güzelleştiren imandır. Gerçek huzur, huzuruna döndürüleceğimiz Rabbimize tam teslim olmaktır. İman ve teslimiyet ebedî kurtuluşa vesiledir...

Her türlü zorluk ve musibet anlarında hakka hakikate tam manasıyla teslim olabilmek temennisiyle.. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir