• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Ne Ayaksın Altaylı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abdusselam Güneş / İstanbul

Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına davet ettiği Aczmendi tarikatı lideri Müslim Gündüz ile olan programı hiçbir gerekçe göstermeden iptal ettiği ortayı çıktı. Aczmendi tarikatı lideri Müslim Gündüz`le daha önce canlı yayın için anlaşan Fatih Altaylı, programın iptal gerekçesini anlatmak yerine hiçbir şeyden haberdar olmadığını ve kadın haklarından dem vurarak kendisini savundu.


ALTAYLI’NIN YALANINI ORTAYA ÇIKRADI
Bunu üzerine Aczmendi tarikatı lideri Gündüz bir açıklama yaparak Altaylı’yı yalanladı. Gündüz Altaylı’nın Habertürk ekranında söylediklerinin yalan olduğunu belirterek, şu açıklamayı yapmıştı; “Teke Tek ekibine telefon açıp, "canlı yayın sırasında -bulunduğum odada- hanım olmamak şartıyla programı kabul ettiğimi" bildirdim. "Biz zaten biliyoruz" dediler ve mutabık kaldık. Bu mutabakata rağmen ihtiyatlı davranarak Habertürk kanalı canlı yayında, reklam geçmeden programa katılacağıma dair bilgiyi siz kardeşlerime neşretmedim. En nihayet programa 3 saat kala, Avukatım Bülent Bey`i arayıp programın iptal edildiğini bildirmişler. Sebep soruldu ve teyit almak için Fatih Bey`e ulaşılmaya çalışıldıysa da, ilave bir açıklama ve izahta bulunulmadı. Kanaatimizce bazı mihrakların baskılarına maruz kaldılar. Ekranda ileri sürdükleri ise, tamamen yalandan ibarettir” şeklinde açıklama yapmıştı.


HABERTÜRK ÖNÜNDE ALTAYLI PROTESTO EDİLDİ
Bu günde Habertürk önüne iki otobüsle gelen Aczmendiler Fatih Altaylı’yı yalancılıkla suçlayarak protesto ettiler. Aczmendiler adına basın açıklamasına okuyan Mustafa Keskin, “Bizler hakkı uğruna ölümü göze almış muhabbet fedaileriyiz. Oyuna gireriz, lakin oyuna gelmeyiz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Baharına eriştiğimiz, 28 Şubat’ın zulüm ve iftsatları neticesinde “ahları” geride bırakmış, derin bir “ohh” ile yüzümüz ak, başımız dik bir vaziyette ilan edip haykırıyoruz ki; evet hakkımız için bize hapis cezaları verdiler. Biz buna rağmen hakkımızı aramaktan vazgeçmedik bu memleketin karakolları, emniyetleri, DGM’leri, cezaevleri buna şahittir. Tüm bunlara rağmen “Oyuna geldiniz. Zarar verdiniz” diyenlere cevabımız;“Silivri ordaysa, arşın burada” ölçüpte bakmak lazım. Az bir izan, küçük bir mizan, zerre miktar bir vicdan, bunu ilan ve ikrar eder.”


ALTAYLI KADINLARIN ARKASINA GİZLENMEYE ÇALIŞIYOR
Hür iradeye konulmuş vesayetlerin, son bir misaline 13 Marttaki Teke Tek programında şahit olduklarını ifade eden Keskin, “Altaylı, Teke Tek programına Müslim Gündüz Hoca efendiyi “davet etmesinden rahatsız olan çevrelerin” baskılarına dayanamayıp, çözümü kendisini nezaket abidesi bir posta bürümekte ve evine ekmek götürmek derdindeki hanfendilerin arkasına gizlemekte buldu. Öyle ya, bu güne kadar ulusal medyada Müslim Gündüz Hoca Efendiyi programlarında ağırlayan onlarca medya duayeni, hanımlara karşı Altaylı kadar saygılı değilmiş ve bu nezaketi bir Altaylı fark etmiş. Altaylı ve nezaketi bir arada duyunca; aç tavuk ve rüyasındaki darı ambarını hatırlamamak ne mümkün” ifadelerini kullandı.


28 ŞUBAT SÜRECİNDE ÇOK İFTİRALAR ATILDI
Basın açıklamasından sonra bir açıklama yapan Müslim Gündüz’ün avukatı Bülent Demir 28 Şubat öncesi ve sonrasında müvekkilim Müslim Gündüz’e atılan iftiraları çürüten belgeler sunacağım diyerek Malatya 1.Asliye Hukuk Mahkemesi ile Yargıtay’ın Müslim Gündüz lehine verdiği kararları okuyup yapılan haksızlıklara cevap verdi. Demir konuşmasının sonunda, “Arkadaşlar ! bu ve bu emsal insanlara son sözüm şudur; biliyorsanız konuşun, faydalansınlar bilmiyorsanız susun , adam sansınlar” dedi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir