• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Kızının İnancı Gereği Gibi Okumasını İstemek Suç Mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Bursa`da başörtülü olarak okumak isteyen kız öğrencinin velisine verilen 6 ay hapis cezasının keyfi olduğunu belirten Tesettür Seferberliği (TESSEP) Başkanı, Salih Demir karardan ziyade kızının inancı gereği gibi okumak isteyen bir insana bu davanın bile açılmış olmasının bir hukuk faciası olduğunu belirtti.
 
Kızının İnancı Gereği Gibi Okumasını İstemek Suç mu?
Mağdur sıfatı ile mahkemede olması gereken velinin sanık olarak bulunmasının, bir hukuk skandalı olduğunu belirten TESSEP Başkanı Salih Demir sözlerini şöyle sürdürdü: " Okuluna inancı gibi gitmek isteyen ve bu yüzden kendi kızına destek veren babaya, sözde eğitim hakkını engellediği için 6 ay hapis cezası vermiştir. Kızının inancı gereği gibi okumasını isteyen ve bu yüzden günlerce okulun kapısına ve hatta sınıfına kadar kızını götüren baba mı kızının eğitim hakkını engelliyor yoksa, yasak olmamasına rağmen başörtülü olduğu gerekçesi ile kız öğrenciyi okula almayan okul idarecileri mi eğitim hakkını gasp ediyorlar? Mahkeme de mağdur sıfatı ile bulunması gereken baba maalesef sanık sıfatı ile bulunmuş ve bu yüzden hapis cezası almıştır. Evet, şunu tekrar maalesef tekrar söylüyoruz ki bu ülkede hâlâ üstünlerin hukuku işliyor." dedi.


Hukuk Herkese Eşit Uygulansın
Verilen kararın skandal nitelikte olduğunu belirten Demir; "Bu karar yadırganacak tuhaf bir karardır. Eğitim sisteminin ve dindar nesil yetişmesi tartışmasının konuşulduğu bu günlerde, bu karar ile birlikte anlıyoruz ki, bu tartışmalar boşuna ve yersizdir. Çünkü bu mantalite ile tüm kesimleri kucaklayacak ne bir eğitim sistemi oluşur ne de bahsedilen dindar gençlik yetişir. Yetkililerden bu yanlışlarından dönmelerini istiyor ve hukukun herkese eşit uygulamasını diliyoruz." şeklinde konuştu.
 
A. Hakim Kurt - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir