• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İHL`Hafızlık ve Ezan Okuma` Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 6. Bölge İmam Hatip Liselerarası "Hafızlık ve ezan okuma" yarışması Kastamonu`da yapıldı. Bazı hafızlar, heyecandan ayetleri unuttu. Hüsnü Tandoğan Spor Salonu`nda düzenlenen programa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, MHP İl Milletvekili adayı Emin Çınar, AKP İlçe Başkanı Feridun Öztürk, AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Gülşen, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışmaya Kastamonu İmam Hatip Lisesi, Çankırı İmam Hatip Lisesi, Ankara Mamak imam Hatip Lisesi, Zonguldak İmam Hatip Lisesi, Bilecik Söğüt İmam Hatip Lisesi, Kastamonu İnebolu İmam Hatip Lisesi, Bolu Göynük İmam Hatip Lisesi, Düzce İmam Hatip Lisesi, Karabük İmam Hatip Lisesi, Eskişehir İmam Hatip Lisesi, Bartın İmam Hatip Lisesi ve Sakarya İmam Hatip Lisesi`nden toplam 12 öğrenci katıldı. Hafızlık ve ezan okuma yarışması saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başladı. Açılış konuşmasını yapan Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dr. Ali Arslan "Yarışmamız milli eğitimimizin amaçlarına uygun olarak imam hatip lisesi öğrencilerimizin, mihrap, minber, mesleki faaliyet ve uygulamalarda başarı göstermelerini mesleki sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek öz güven duygusu sağlamak amacıyla düzenlendi" dedi.

TÜM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Selçuk da yarışmanın öğretmen, öğrenci, veli ve idareciler arasında tanışma, kaynaşma imkanı sağladığını ifade etti. Jüri üyelerinin tanıtılmasının ardından geçilen yarışmada hafızlar, çektikleri zarfların içerisindeki soruları ve ayetleri ezberden okudu. Kur`an-ı Kerim ziyafeti veren yarışmacılar tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmanın heyecanına yenik düşen bazı hafızlar ise okuyacağı ayetleri unuttu. Jüri üyelerinin verdiği bilgi arasında ayetleri hatırlayan yarışmacılar, yarışmaya devam etti. İlahilerin okunmasından sonra güzel ezan okuma yarışması yapıldı.

HAFIZLIK YARIŞMASI

Hafızlık yarışmasında Sakarya Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Baş 98 puanla 6.bölge birincisi olurken, Zonguldak Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Taner Kozca ikinci oldu. Kastamonu İnebolu Anadolu Lisesi öğrencisi Rahmi Yılmaz da 94.5 puanla üçüncü oldu. Hafızlık yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Son olarak ise güzel ezan okuma yarışmasının sonuçları açıklandı.

EZAN OKUMA YARIŞMASI

Ezan okuma yarışmasında, Kastamonu İnebolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tugay Bakır 95 puanla birinci oldu. Ankara Mamak Anadolu Lisesi öğrencilerinden Veysel küçük 92,8 puanla ikinciliği elde ederken Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Orhan Açıkgöz de üçüncü oldu. Ezan okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Yarışmalarda birinci olan öğrencilere 15`er günlük umre ziyareti, dizüstü bilgisayar ve giyim eşyası gibi hediyeler verilirken, dereceye giren diğer öğrencilere altın ve giyim eşyası ödülü verildi.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir