• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Şanlıurfa Müftülüğünden Kutlu Doğum Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - İl müftü yardımcısı Mustafa Erdem ve Şadiye Yılmaz, Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Boloğur ve Din Görevlisi İsmail Zorlu`dan oluşan heyet, yetiştirme yurdu, huzurevi, cezaevi ve 500 yataklı devlet hastanesini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında diyanet işleri başkanlığının ve Türkiye diyanet vakfının çeşitli kitapları ve gül hediye edildi.

 

İl müftü yardımcısı Mustafa Erdem, "Diyanet olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 14-20 Nisan tarihlerinde Hz. Muhammed`in (sav) doğum yıl dönümü anısına Kutlu Doğum Haftası düzenliyoruz. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" teması belirlemesi bizleri ayrıca sevindirmiştir. Şefkat ve Merhamet sadece kendi çevremize değil bütün insanlara, hayvanlara hatta bitkilere de göstermeliyiz. Burada yatan hastalarımızı, yetim çocuklarımızı belli gün ve gecelerde değil, her zaman hatırlamamız gerekir. Sıkıntılarını, sevinçlerini daima paylaşmamız gerekir. Peygamberimizin merhametini örnek alıp yetimlere, öksüzlere, hastalara nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Maneviyatın doruğa çıkacağı bu haftanın tüm İslam âlemine esenlikler getirmesini dilerim."dedi.

 

İl müftü yardımcısı Şadiye Yılmaz ise, bu ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini çocuklar, hasta yakınları ve görevlilerle yakından ilgilenerek onlara kitap, gül vb hediyeler vererek, moral verdiklerini söyledi.

Ali Durmaz - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir