• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan önemli haber başlıkları.
 
VANOLAY GAZETESİ: Sitemize Yazık Etmeyin
Van`da yaşanan depremleri hasarsız atlatan galericiler sitesi esnafı, yetkililerin ilgisizliğinden yakınıyor. Esnaf kendi imkânlarıyla kurdukları sitede altyapı sorunlarının çözülmesini istedi.
 
Kısa Çalışma Ödeneğine Büyük İlgi
Çalıma ve iş kurumu Van il müdürü Abdulkerim Arvas, yaşanan depremin ardından 502 işverenin 5 bin 718 işçi için kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak amacıyla başvuruda bulunduğunu söyledi.
 
Deprem Vanlılara Bir Ceza mı?
Van il müftüsü Nimetullah Arvas, alo fetva hattına son aylarda depremlerle ilgili çok sayıda soru geldiğini belirterek, "Depremin Vanlılara bir ceza olup olmadığını, tekrar deprem olmaması için ne yapmaları gerektiğini soruyorlar" dedi.
 
VANSESİ GAZETESİ: Çadırlar Neden Yandı
Van merkez, Erciş merkez ve merkeze bağlı köylerde 160`a yakın çadır yandı bu çadırlarda 12 kişi hayatını kaybetti. Çadırı yanan aile reislerinin yüzde 72,8`nin eğitim düzeyi ilkokul ve okuryazar olmayanlardan oluşuyor. Yüzde 98,5`nin çadırda muhtemel yangınlara karşı bir bilgisinin olmadığı, bu yönde bir eğitim almadığı ortaya çıktı.
 
DOĞU ANADOLU GAZETESİ: Toki Evleri Pahalı
Van Belediye başkanı Bekir Kaya konteynerkentlerde kalan depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Başkan Kaya`ya sorunlarını aktaran vatandaşlar, özellikle yeni yapılan TOKİ evlerinin fiyatların pahallı olduğunu dile getirdiler.
 
VAN HABER GAZETESİ: Önce barajla Sonra Burçla Mağdur Edildiler
Muradiye ve Özalp ilçeleri arasında yapılan Sarımemet barajından dolayı boşaltılan ve Van`dan 20 km uzakta yapılan konutlara yerleştirilen 78 aileye devletin hiçbir ödenek yapmadığı gibi köyde hane başına 268 bin TL ödeme çıkarıldığı belirtildi.
 
ŞEHRİVAN GAZETESİ: Van Gölü Öldürülecek mi?
Doğa Gözcüleri Derneği Yönetim Kurulu başkanı Prof Dr Mustafa Sarı, basında yer alan Van Gölü`nde elektrik üretileceği yönündeki haberlere tepki gösterdi.
 
BÖLGE GAZETESİ: Kızılay Van Şubesi Dağıttığı Çadırları Topluyor Türk Kızılay Derneği Van Şube başkanı Yalçın Özdemir Depremzedelere dağıttıkları 53 bin çadırın 900`ünü topladıklarını belirterek, "toplama işleminde öğretmen, muhtar ve din görevlilerinden yardım istedik" dedi.
(Sedat Karatay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir